1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kilidi Siber açacak”
“Kilidi Siber açacak”

“Kilidi Siber açacak”

Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası, Lefkoşa Yerbilimleri Müzesi projesinde yaşanan tıkanıklığı aşmak için Sibel Siber’e başvurdu…

A+A-

Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası’nın yürütmekte olduğu Lefkoşa Yerbilimleri Müzesi projesi, kamu bürokrasisinin yavaş işlemesi sebebiyle tıkanma noktasına geldi.  Lokmacı kapısına yakın bir bölgede odanın kullanımında bulunan harabe bir binanın restore edilmesi ve yerbilimleri müzesi haline getirilmesi için çalışmalarını sürdüren oda yönetimi yaşanan tıkanıklığı aşmak için Meclis Başkanı Sibel Siber’e başvurdu.

Oda başkanı Birol Karaman, 2 yılı aşkın bir süredir Lokmacı sınır kapısı yakınlarında bulunan harabe bir binanın restore edilerek müze haline getirilmesi için uğraştıklarını söyledi. Binanın restorasyonu için bir hibe programından yararlandıklarını ayrıca sponsorlar vasıtasıyla da bir miktar kaynak temin ettiklerini ifade eden Karaman, “Buna karşın bürokrasinin yavaş işlemesi sebebiyle, kazandığımız hibeyi neredeyse kaybetme noktasına geldik” dedi.

“Siber’in duyarlılığı bizi cesaretlendirdi”

Meclis Başkanı Sibel Siber’in müzeler konusundaki duyarlılığını bildiklerini ve bu sebeple kendisinden yardım isteme noktasında cesaretlendiklerini aktaran Karaman, “Meclis Başkanımız Sn. Sibel Siber, bizi ilgiyle karşıladı ve projede tıkanan noktaları aşmak için elinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Bu destek bizim için oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Müzelerin ülkeler ve toplumlar için oldukça önemli olduğunu düşündüklerini, Kıbrıs adasının jeolojik oluşumlar bakımından son derece zengin bir ada olduğunu belirten Karaman, “Dünyanın birçok ülkesinde bu tip müzelerin olduğunu biliyoruz ama ülkemiz bu konuda ne yazık ki geri kalmış bir durumdadır. Bu tip müzeler hem aynı yurdu paylaştığımız insanlar hem de ülkemizi ziyarete gelen turistler açısından önemli yerlerdir. Adamızın hangi jeolojik süreçlerden geçerek oluştuğunu bilmek, buna dair örnekleri sergilemek günlük olaylara ve toplumsal konulara bakışımızı bile değiştirebilecek bir öneme sahiptir” dedi. Karaman, Meclis Başkanı’nın Siber’in göstermiş olduğu ilgiye teşekkür etti.

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur