1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kılıçdaroğlu: “KKTC bağımsız devlettir”
Kılıçdaroğlu: “KKTC bağımsız devlettir”

Kılıçdaroğlu: “KKTC bağımsız devlettir”

Kılıçdaroğlu, CHP’nin İstanbul-Ankara ve İzmir’in toplamında AKP ile oy farkını 3 puana indirdiğini savundu. KKTC ile yaşanan ‘yavru vatan’ polemiğine ilişkin “KKTC bağımsız devlettir” diyen CHP Lideri, yargıda tahliye kriziyle ilgili de “Cumhurbaşkanı b

A+A-

 

Düzgün KARADAŞ / HT GAZETE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ileKKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki ‘Yavru vatan-kardeş ülke’ polemiğine ilişkin, “KKTC bağımsız bir devlettir. KKTC’ye yardım yapıyor diye Türkiye’nin Kıbrıs halkını kendi arka bahçesi gibi ve vesayeti altında görmesi doğru değil” dedi. Miting için gittiği Niğde yolculuğu sırasında uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, yargıdaki tahliye kriziyle ilgili de “Yargı son 13 yılda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde yozlaştırıldı” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: (Yavru vatan-kardeş vatan tartışması) Türkiye’nin, yardım yapıyor diye, KKTC’yi kendi emirlerinden çıkmayan, vesayeti altında bir devlet olarak dünyaya tanıtması doğru değil. Türkiye, büyüklüğüne yakışır şekilde pek çok ülkeye yardım yapabilir, ama o yardımı acımasız bir dille bir hükümranlık hakkıymış gibi kullanmak 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmaz.”
Saygı…
“KKTC’yi bağımsız bir devlet olarak görüyoruz. Milletvekillerini halkın seçtiği, bağımsız parlamentosu olan bir devlettir. Demokrasi bilinci çok daha gelişmiş, yolsuzluklara karşı Türkiye’ye göre daha duyarlı. Dolayısıyla KKTC’ye saygı göstermek zorundayız. Her şeyi kendi arka bahçesi gören zihniyet, dozu biraz artırdı. Artık bağımsız ülkeleri de arka bahçeleri olarak görüyorlar, bu tehlikeli.”

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur