1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. KIFSAD'dan iki etkinlik
KIFSADdan iki etkinlik

KIFSAD'dan iki etkinlik

KIFSAD Belgesel Fotoğraf Söyleşisi ve Belgesel Fotoğraf Atölyesi gerçekleştiriyor

A+A-


Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği, KIFSAD, tarafından düzenlenen, daha önce yapılacağı duyurulan ve konuğun rahatsızlığı sebebiyle ertelenen Özcan Yurdalan ve İsmail Gökçen’nin birlikte konuk olacağı Belgesel Fotoğraf Söyleşisi 21 Kasım Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi’nde (Lefkoşa) saat 16:30-18:30 saatleri arasında gerçekleşiyor. Söyleşi tüm fotoğrafçılara açık ve ücretsiz olarak düzenlenecektir.

Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği, KIFSAD ayrıca, 21 Kasım – 23 Kasım tarihleri arasında Özcan Yurdalan ile Belgesel Fotoğraf Atölyesi gerçekleştiriyor. Atölye 21 Kasım Cuma günü saat 19:00’da başlayıp 22 ve 23 Kasım günlerinde de tam gün olarak devam edecek ve 23 Kasım Pazar günü saat 20:00’de sona erecek.

Atölyeye katılacaklar, 30 saatlik eğitim boyunca Özcan Yurdalan ve İsmail Gökçe eşliğinde teorik ve uygulamalı çalışmalar yapacaklar. Atölyede, fotoğrafçıların yakın çevrelerine, yaşadıkları topluma ve çağa tanık olmaları ve tanık oldukları hikayeyi bir dizi fotoğrafla artistik düzeyi gözeterek ve yaratıcı uygulamalara başvurarak anlatmanın yollarını ve yöntemlerini öğrenmeleri hedeflenmektedir.

Özcan Yurdalan kimdir?

1955 yılında Adana’da doğan Özcan Yurdalan, AFSAD (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği) kurucuları arasında yer aldı. DİSK-Genel İş Sendikası Foto Film Merkezi'nde ve 1999 Marmara Depremi'nden sonra Dayanışma Gönüllüleri'nin Fotoğrafçı Çocuklar Atölyesi'nde çalıştı. 2000 yılında FV (Fotoğraf Vakfı)  kurucuları arasında yer aldı. Aynı zamanda World Press Photo Türkiye Kreatif Direktörü’dür.
Serbest gazetecilik yapıyor, yazıları ve fotoröportajları yayınlanıyor. Seyahatname kitapları ve son olarak da "Belgesel Fotoğraf Kuramı" isimli kitabı yayınlandı. TRT’ye belgesel senaryolar yazdı. Birçok kişisel ve karma sergiler gerçekleştirdi.

İsmail Gökçe kimdir?

1977 Kıbrıs doğumlu İsmail Gökçe, Marmara Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’ndeki Yüksek Lisans eğitiminin ardından İstanbul’a yerleşti. Wilbert Skip Norman ve Coşkun Aral’ın fotoğraf asistanlığını yaptı. Bir dergi için bazı Avrupa ülkelerini kapsayan gezi fotoğrafları çekip gezi yazıları yazdı, Türk TIR şoförlerinin çalışma şartları ile ilgili belgesel bir proje hazırladı. Kıbrıslı Çingeneler ve Maronitler üzerine fotoropörtajlar gerçekleştirdi. Çalışmalarında insanı konu aldı, farklı kültürlerin yaşayış biçimleri ile ilgilendi. Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sanatta Yeterlik yapmakta, Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi’nde eğitmen, Yakın Doğu Üniversitesi’nde yarı zamanlı Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta ve belgesel fotoğraf projeleri üretmeye devam etmektedir.

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur