1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. KIFSAD Uluslararası Fotoğraf Arenasında
KIFSAD Uluslararası Fotoğraf Arenasında

KIFSAD Uluslararası Fotoğraf Arenasında

KIFSAD, dünyanın en büyük fotoğraf federasyonu olan FIAP’a direkt üye oldu.

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs’ta 2011 yılında kurulan Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği KIFSAD, dünyanın en büyük fotoğraf federasyonu olan Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP’a direkt üye oldu. Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk olmanın gururunu yaşayan KIFSAD, ILFIAP (FIAP Yerel Üyesi) sıfatını aldı.
KIFSAD üyeleri, Kuzey Kıbrıs’ın sınırlarını aşarak ve FIAP patronajlı uluslararası fotoğraf yarışmalarına katılım göstererek fotoğraf alanında çeşitli başarılara imza atmasına rağmen, Kuzey Kıbrıs’ta FIAP’a direkt üye olan hiçbir derneğin bulunmaması sebebiyle Türkiye’de kurulu FIAP üyesi bir dernek üzerinden başvurusunu gerçekleştirmek durumundaydı. Yaklaşık bir yıldır süren girişimlerin ardından FIAP yönetimi dün dernek yetkililerine ilettiği mektupla federasyona direkt üye olarak kabul edildiğini bildirdi. Bundan sonra FIAP unvan başvurusu yapacak olan Kıbrıslı Türk fotoğrafçılar, KIFSAD üyesi olarak direkt başvuru yapabilecekler.

ULUSLARARASI TEMSİLİYET HAKKI TANINDI

Bu sıfatla KIFSAD’a tüm yazışma, basılı yayın ve web sayfasında FIAP logosunu kullanma hakkı yanında, FIAP Dünya Kupalarına ücretsiz olarak katılabilme ve topladıkları puanlarla CAFIAP veya CEFIAP unvanlarına sahip olabilme hakları da tanınıyor. KIFSAD, Dünyada Fotoğraf Olimpiyatları olarak bilinen ve iki yılda bir yüzlerce fotoğraf sanatçısı ve delegenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası FIAP Kongresi’nde de kontenjan ve yönetsel oturumlarda yer alma hakkına sahip olacak.

TÜRKELMAN: ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

Kıbrıslı Türk fotoğrafçılar arasında büyük bir mutluluk yaşanmasına neden olan üyelikle ilgili konuşan KIFSAD Başkanı Mehmet Türkelman, “Uzun bir sürecin sonunda FIAP üyelik başvurumuz değerlendirilip olumlu sonuçlanmıştır. Bu hem derneğimiz hem de Kıbrıslı Türk fotoğrafçıları adına çok önemli bir adımdır. Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

FIAP NEDİR?

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP), fotoğrafı sanatsal, akademik ve bilimsel düzeyde geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla 1946 yılında Belçika’da kuruldu. Dünya çapında fotoğraf organizasyonlarının birleşerek oluşturduğu bu üst federasyonun merkezi bugün Paris’tedir. FIAP’ın etkinlikleri tüm politik, ideolojik ve ırkçı düşüncelerden uzaktır. UNESCO ile imzalanan antlaşma çerçevesinde UNESCO tarafından tanınmakta ve kişiler arasında dostluk ve güveni artırarak dünyada barışı güçlendirmeyi hedeflemektedir. Fotoğraf sanatını ileriye götürmek amacı taşıyan FIAP’ın, beş kıtada, 85’in üzerinde ulusal federasyon üyesi bulunmakta ve bir milyonun üzerinde fotoğrafçı için çalışmaktadır. FIAP’a doğrudan bağlı olan dernekler ILFIAP olarak anılmaktadır.

Bu haber toplam 2408 defa okunmuştur