1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kibrit: “Kitaplar paylaşılmalı…”
Kibrit: “Kitaplar paylaşılmalı…”

Kibrit: “Kitaplar paylaşılmalı…”

UKÜ Kütüphanesi’nden Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağış

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü ile Kütüphane Kulübü’nün ortaklaşa yürüttüğü mavi kapak kampanyası sonucu engelli bir birey için tekerlekli sandalye alınarak Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlandı.

UKÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre UKÜ Kütüphanesinde bulunan fazla nüsha kitaplar da Ortopedik Özürlüler Derneği’ne verildi.

Açıklamaya göre Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Kuzey Kıbrıs’ta kapak kampanyasının ciddi anlamda katılımcı bulduğunu ifade ederek “Bizler için mali yönden getirisinden çok manevi yönden toplumsal farkındalığı artırmasının önemi büyük; 3 yaşındaki bir çocukla 70 yaşındaki bir kişinin mavi kapağın ne gibi bir getirisi olduğunun farkında olması önemli” dedi.

Kibrit kitap bağışıyla ilgili olarak ise “Kitaplar okunmak için yazılır o nedenle okunmuş kitapların da başkaları tarafından okunmasını sağlamak amacıyla kitapların paylaşılması çok güzel bir faaliyet. Derneğimizde de kütüphanemiz var ve UKÜ’nün bu tür bağışları ile üyelerimiz kitap okuyabilmektedir, bunun devamını arzu ederiz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay ise, UKÜ olarak sosyal duyarlılık projelerinde hassas, kitaplara ve kütüphaneye önem veren gençler yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. TAK

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur