1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “Kıbrıs’ta uluslararası bir marka yarattık”
“Kıbrıs’ta uluslararası bir marka yarattık”

“Kıbrıs’ta uluslararası bir marka yarattık”

CIPRO Investment & Trading Ltd., Kıbrıs’ta yarattıkları, Türkiye’de üretilen ve yurt dışı pazarını da hedefledikleri ‘Hünkar Rakı’ ürünlerini YENİDÜZEN’e anlattı

A+A-

“Rakı dünyasında ezber bozmak için yola çıkan marka” hedefini benimseyen CIPRO Investment & Trading Ltd., Kıbrıs’tan dünyaya ulaşacak bir marka yaratmanın heyecanı içerisinde olduklarını açıkladı.

Türkiye’de, Manisa Akhisar’da üretilen ‘Hünkar Rakı’, Kıbrıs’ın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde de pazarlanıyor. Kıbrıs’ta yaratılan marka, özellikle son ürünü “Hünkar Rakı Diamond” ile oldukça iddialı.
CIPRO Investment & Trading Direktörü Sami Efe ile Hünkar Rakı Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Alp Altuner, YENİDÜZEN’e yatırım projeleri, gelecek hedefleri ve ürünleri hakkında bilgi verdi.

“Daha iyisine, hatta en iyisine imza atmak için bu yola çıktık” diyen CIPRO Investment & Trading Direktörü Sami Efe, son ürünlerinin kapağından el işlemesi şişesine, hammade seçiminden damıtma sürecine kadar iddialı olduğunun altını çizdi. Hünkar Rakı’nın ‘Klasik’ mavi ve ‘Yaş Üzüm’ yeşil şişeli ürünlerinin ardından “Elmas’ın İçilebilir Hali” denilerek ‘Diamond’ çeşidi piyasaya çıktı.

“En iyisini ürettik”

Hünkar Rakı Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Alp Altuner, serinin son ve en özel ürünü Diamond’ı “5x5’lik ilk rakı” olarak tanımlıyor. Gerekçelerini ve üretim aşamalarını da şöyle sıralıyor:
“Hünkar Rakı-Diamond ile ‘rakı pazarının en iyisini’ üretebilmeyi hedefledik ve bunu başardığımızı biliyoruz. Hammadde seçiminden, damıtma sürecine, şişesinden, kapağına kadar en iyileri kullanılıyor ve yapılıyor. Ortaya çıkan ürün için analizler ve tadım testlerinde en iyi sonuçları görüyoruz. Hünkar Rakı-Diamond, Limitli Özel Üretim konsepti ile üretiliyor. İdeal rakı formülü için, senede bir kez ideal hammaddeler alınarak, en uzun dinlenme ile olgunlaştırılıyor.”

% 100 yaş üzüm, sıfır şeker

Ege yaş üzümlerinin damıtılması ile “% 100 yaş üzüm rakısı” ürettiklerini belirten Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Alp Altuner, üretimde şeker kullanmadıklarına da çekiyor.
Altuner şu açıklamayı yapıyor: “Sıfır şeker, yani üretimde şeker kullanmıyoruz. Rakı üretiminde istenmeyen kötü tatları maskelemek için rafine beyaz şeker kullanılabiliyor. Bunu anlamak için şişelerin içindekiler bölümüne bakıldığında rafine beyaz şeker olduğu görülebilir. Hünkar Rakı ürünlerimizin tatlarında olumsuz bir nokta olmadığı için bu katkıyı hiç kullanmıyoruz.”

Tümüyle bakır imbiklerde ve her damıtmanın en güzel kısmı olan göbek kısmı alınarak 3 kez damıtma yapıldığını da vurgulayan Altıner, “6 ay dinlenme ile en uzun dinlenme ve olgunlaşma süresine sahip bir ürün ortaya çıkardık” diyor. Hünkar Diamond’un kalite ve fiyat açısından da oldukça uygun olduğunu sözlerine ekleyen Hünkar Rakı Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Alp Altuner, “Firmamız, maliyeti oluşturan hammadde kaynaklarının tam merkezinde üretim yapıyor. En iyilere, en makul fiyatlarla ulaşabiliyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 8689 defa okunmuştur