1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Kıbrıslılardan gelecek anlaşmaya güçlü destek'
Kıbrıslılardan gelecek anlaşmaya güçlü destek

'Kıbrıslılardan gelecek anlaşmaya güçlü destek'

Nuland, ABD’nin rolünün “gelişme aşamasında bulunan güçlü süreci ve Kıbrıslılar için Kıbrıslılardan gelecek bir çözümü desteklemek olduğunu” söyledi.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın, bugün öğleden önce Başkanlık konutunda, Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdiği haber verildi.

Kıbrıs Rum radyosunun haberine göre Nuland, konuttan çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD’nin rolünün “gelişme aşamasında bulunan güçlü süreci ve Kıbrıslılar için Kıbrıslılardan gelecek bir çözümü desteklemek olduğunu” söyledi.

Habere göre, Anastasiadis ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Nuland, açıklamasının devamında, “ABD’nin, iki liderin barış için gerçekleştirdiği sıkı çalışmadan gerçek anlamda cesaret aldığını” da ifade etti.

Habere göre açıklamasında “Kıbrıslılar için Kıbrıslılardan gelecek bir anlaşmanın güçlü destekçilerinden olduklarını” ifade eden Nuland, “rollerinin gelişme aşamasında bulunan bu güçlü süreci desteklemek olduğunu söyledi ve bugün burada bunu yaptıklarını” dile getirdi.

ABD ile Güney Kıbrıs arasındaki ikili işbirliğinin, ekonomi ve güvenlik açısından büyümekte olduğunu da söyleyen Nuland, Kıbrıs halkının tamamının bundan yararlanacağı zamanın gelmesini umduğunu sözlerine ekledi.
(tak/foto cna)

Bu haber toplam 1428 defa okunmuştur