1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Kıbrıslı Türkler için tek çıkış yolu çözüm"
Kıbrıslı Türkler için tek çıkış yolu çözüm

"Kıbrıslı Türkler için tek çıkış yolu çözüm"

İzcan, “Nami’nin ısrarla gündemde tutmaya çalıştığı Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün hayata geçirilerek izolasyonların kaldırılması talebi göz boyamaya ve halkı aldatmaya yöneliktir”

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Türk toplumu için tek çıkış yolunun kapsamlı çözüm olduğunu belirterek, bunun dışındaki her arayışın sonuçsuz kalacağını kaydetti.

Yaptığı yazılı açıklamada Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin bazı açıklamalarını eleştiren İzzet İzcan, “Nami’nin ısrarla gündemde tutmaya çalıştığı Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün hayata geçirilerek izolasyonların kaldırılması talebi göz boyamaya ve halkı aldatmaya yöneliktir” iddiasında bulundu.

Avrupa Konseyi Hukuk Bürosu’nun, Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün yasal olmadığına hükmettiğini belirten İzcan, “Bu tüzüğün uygulanması veya yeniden gündeme getirilmesi imkânsızdır” ifadesine yer verdi.

“DOĞRUDAN TİCARETİ ENGELLEYEN KIBRIS TÜRK TARAFIDIR”

Güven Arttırıcı Önlemler çerçevesinde Maraş’ın iadesi ile Mağusa Limanı ve Ercan Havaalanı’nın eşzamanlı açılmasının, Kıbrıs Türk toplumunun doğrudan ticaret yapmasının önündeki engelleri kaldıracağını kaydeden İzcan, “Bunun hayata geçmesini Kıbrıs Türk tarafı ve Ankara reddediyor. Ayrılıkçı yapının kalıcılaşması ve statüsünün yükseltilmesi ile ilgileniyorlar” iddiasında bulundu.

Maraş’ın iadesi ile Mağusa Limanı ve Ercan Havaalanı’nın eş zamanlı açılmasının Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve Kıbrıs Rum tarafınca kabul edildiğini savunan İzcan, “Yaşadığımız izolasyonların ve kapsamlı çözüm öncesinde doğrudan ticaret yapamamamızın nedeni ayrılıkçı politikalardır” dedi.

(RÇ/GÜL)

Bu haber toplam 1058 defa okunmuştur