1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kıbrıslı Türkler "HAYIR"a yöneldi iddiası
Kıbrıslı Türkler HAYIRa yöneldi iddiası

Kıbrıslı Türkler "HAYIR"a yöneldi iddiası

Politis gazetesi Kıbrıs'ın kuzeyinde 'çözüm' perspektifinde sorun olduğunu yazdı ve Kıbrıslı Türkler'in bu kez "HAYIR"a yöneldiğini iddia etti

A+A-

 

• "Sizin taraf sorunlu Mustafa" başlığını kullanan Politis, Kıbrıslı Türk liderliğinin verilerine dayandırdığı haberinde, "Adanın kuzeyinde şu anda çözüme hayır diyenler % 60" iddiasını ortaya attı

• Politis'e göre ise Kıbrıslı Türk toplumunda Annan Planı dönemindeki ihtiyaçlar ve beklentiler değişti.

• Güneydeki anketlere göre çözüme % 30'luk bir kesimin "evet", % 25'in "hayır" dediği, % 45'lik bir kesimin ise "nihai karar için planın ortaya çıkmasını beklediği" açıklandı

 

BURCU: BÖYLE BİR ARAŞTIRMA YOK

• Kıbrıslı Türk liderliği adına sözcü Barış Burcu iddiaları yalanladı: Bu yönde herhangi bir veri ya da kamuoyu araştırmamız olmadığı gibi Kıbrıslı Rum liderliği ya da Politis gazetesi ile böyle bir paylaşım da olmamıştır.

TALAT: DAHA AKTİF DESTEK

• CTP Genel Başkanı Talat: Kıbrıslı Türklerde çözüm iradesinin hâlâ çok güçlü olduğuna inanıyorum. Ancak toplumun daha fazla bilgiye ve motivasyona ihtiyacı vardır ve parti olarak sürece çok daha aktif destek vereceğiz. Tüm çözüm güçlerinin, ülke içi siyaset ile barış sürecini birbirinden ayırarak, halkımızı yeni bir geleceğe hazırlaması gerekiyor.

Kıbrıs sorunun çözümü ve 'Birleşik Federal Kıbrıs' için görüşmeler sürerken, adanın güneyinden "roller değişti" yönünde bir iddia gündeme geldi.

Kıbrıs'ın güneyinde yayınlanan yüksek tirajlı ve saygın gazetelerden Politis, Kıbrıslı Türk toplumunun ilk araştırmalarda yeni bir plana şu anki nabza göre % 60 oranında 'Hayır' dediğini öne sürdü.

Politis, bu iddiasını Akıncı'ya yakın kaynaklara ve Kıbrıslı Türk liderliğinin elindeki verilere dayandırdı.
YENİDÜZEN, sözcü Barış Burcu'ya "Bu yönde bir kamuoyu araştırması var mı" diye sordu.

Kıbrıslı Türk liderliği adına sözcü Barış Burcu iddiaları yalanladı: "Bu yönde herhangi bir veri ya da kamuoyu araştırmamız olmadığı gibi Kıbrıslı Rum liderliği ya da Politis gazetesi ile böyle bir paylaşım da olmamıştır."

Politis'in iddiası 60/40

"Sizin taraf sorunlu Mustafa" başlığını kullanan Politis, Kıbrıslı Türk liderliğinin verilerine dayandırdığı haberinde, "Adanın kuzeyinde şu anda çözüme hayır diyenler % 60" iddiasını ortaya attı.
Politis'e göre ise Kıbrıslı Türk toplumunda Annan Planı dönemindeki ihtiyaçlar ve beklentiler değişti.
Özellikle "mülkiyet" tartışmalarının adanın kuzeyinde paniğe neden olduğunu belirten Politis, Kıbrıslı Türklerin çözüm sürecinin sosyal ve ekonomik anlamda 'kaos' yaratmasında endişe duyduğunu, bu nedenle "Hayır"a yönelebileceğini belirtti.

Güney'de durum

Politis'e göre Kıbrıs'ın güneyinde şu anda olası bir "referandum" sonucunun "ortada" olduğu, Annan Planı'ndaki "Hayır" atmosferinin gerilediği yönünde veriler var.

Güneydeki anketlere göre çözüme % 30'luk bir kesimin "evet", % 25'in "hayır" dediği, % 45'lik bir kesimin ise "nihai karar için planın ortaya çıkmasını beklediği" açıklandı.

TALAT: Çok çalışmalıyız

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, YENİDÜZEN'e yaptığı değerlendirmede, Kıbrıslı Türklerde çözüm iradesinin hâlâ çok güçlü olduğuna inandığını belirterek, "Daha çok çalışmamız gerektiği gerçeği de ortada duruyor. Annan Planı dönemindeki sinerji yine yaratılmalıdır.  Ayrıca toplumun daha fazla bilgiye ve motivasyona ihtiyacı vardır ve parti olarak sürece çok daha aktif destek vereceğiz. Tüm çözüm güçlerinin, ülke içi siyaset ile barış sürecini birbirinden ayırarak, halkımızı yeni bir geleceğe hazırlaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

.

Bu haber toplam 2589 defa okunmuştur