1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları”ndan BM'ye mektup
“Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları”ndan BMye mektup

“Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları”ndan BM'ye mektup

“Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları” Suriye, Irak ve Filistin’de yaşanan olayları kınadı, BM Temsilcisi’ne mektup verdi.

A+A-

“Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları” adına Barış Mamalı, Tahsin Mertekçi ve Emre Yağmuroğlu, Suriye, Irak ve Filistin’de yaşanan olayları kınamak ve Birleşmiş Milletleri (BM) etkin olmaya davet etmek için, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a iletilmek üzere bugün Ledra Palace sınır kapısında BM Temsilcisi’ne mektup verdi.

“Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları” adına açıklama yapan Tahsin Mertekçi, dünyanın gözü önünde masum insanların katledildiğini, dünyanın bu olaylara gözlerini kapadığını söyledi. Mertekçi, BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve BM’yi oluşturan ülkelerin olaylar karşısında sessiz kaldıklarını, çabalarının yetersiz olduğunu kaydederek, “BM’ye bu mektupla, görev ve sorumluluklarını hatırlatmak istiyoruz. Katliamlara son verin” dedi.

Barış Mamalı da “Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları” adına yaptığı açıklamada, dünyada, Ortadoğu’da ve Kıbrıs’ta barış olmasını istediklerini söyledi. Suriye, Irak ve Filistin’de insanların öldürüldüğünü belirten Mamalı, BM’nin henüz etkin reaksiyon gösteremediği görüşünü dile getirerek “BM derhal bu kanı ve acıyı durduracak önlemleri almalıdır”  şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a iletilmek üzere mektup, BM temsilcisine teslim edildi. (tak)

Bu haber toplam 1655 defa okunmuştur