1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kıbrıslı Türk Müzisyenin Grammy yolculuğu
Kıbrıslı Türk Müzisyenin Grammy yolculuğu

Kıbrıslı Türk Müzisyenin Grammy yolculuğu

Oytun Ersan, Fusiolicious adlı albümü GRAMMY’ye aday adayı oldu

A+A-


Kıbrıslı Türk Müzisyen Oytun Ersan’ın dünyanın prestijli müzik ödülü Grammy’e altı dalda aday adayı olduğu açıklandı.
Sanatçı adına yapılan açıklamada, “Fusion Jazz“ türünde müzik yapan Oytun Ersan’ın bu yılın Nisan ayında Fusiolicios albümünü piyasaya sürdüğü de anımsatıldı.
Tüm besteleri kendine ait olan bu albümde Oytun Ersan, dünyaca ünlü müzisyenlerle çalıştı. Albümde davulları dünyaca ünlü davul sanatçısı Dave Weckl çaldı. Chick Korea  Electric Band’dan tanıdığımız Weckl, başta Madonna, Robert Plant ve Paul Simon gibi efsanevi sanatçılarla da sahne aldı. Fusion dalının kurucu babaları arasında da önde gelen isimlerden biri olan Dave Weckl, 2000 yılında Şöhretler Müzesine girdi.
Oytun Ersan’a Eric Marienthal saksafonda, Gerry Etkins klavyede, Brett Garsed ve Mike Miller da gitarlarda eşlik etti. Kendisi gibi müzisyen olan ve artık tüm dünyanın tanıdığı ağabeyi Okan Ersan da bu albümde gitarıyla yer aldı. Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden Uktu Akyol trompet, Gökay Gökşen ise trombonda albüme katkı koyan diğer sanatçılar.
Aytunç – Simge Akdoğu kardeşler de vokallerde Fusiolicious’ta yer alan Kıbrıslı Türk müzisyenler…
Oytun Ersan, aday adaylığı açıklandığında büyük bir sevinç yaşasa da hedefinin ilk beşe girerek Garmmy Ödül töreninde aday olarak yer almak olduğunu söyledi.
“En büyük hayalim Grammy ödülünü almak” diyen Ersan, şunları söyledi.
Kıbrıslı bir Türk olarak halkımı ve ülkemi en iyi şekilde temsil edebilmek istiyorum. Bu aynı zamanda genç müzisyenlere de cesaret verecektir. Tüm zorluklara ve kısıtlı imkanlara rağmen buraya kadar gelebildim. Demek ki isteyince ve çalışınca yapabiliyorsunuz. Umarım bu hedefimi gerçekleştirir ve ödül alırım.”
Bu zorlu süreçte en büyük destekçisi ise menajerliğini de yapan sevgili eşi Melis Ünal Ersan. Oytun- Melis çiftinin gözü kulağı şimdi akademide, oradan gelecek adaylık haberini bekliyor.

 

 

 

Bu haber toplam 2817 defa okunmuştur
Etiketler :