1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıslı sanatçıların eserleri Ankara'da
Kıbrıslı sanatçıların eserleri Ankarada

Kıbrıslı sanatçıların eserleri Ankara'da

Hub Art Space by CerModern adlı galeride,5 Nisan’a kadar açık kalacak sergide Kuzey Kıbrıs'tan Uygar Erdim, Nurtane Karagil ve Umay Yılmaz Kutay’ın eserleri de yer alacak.

A+A-

Aralarında 3 de Kıbrıslı Türk sanatçının yer aldığı 23 sanatçı tarafından savaşa eleştirel yaklaşımla hazırlanan “Bir Savaş Nasıl Hatırlanmalıdır” adlı güncel sanat sergisi, bu akşam saat 18.30’da Ankara’da izlenime açılıyor.

Hub Art Space by CerModern adlı galeride,5 Nisan’a kadar açık kalacak sergide Kuzey Kıbrıs'tan Uygar Erdim, Nurtane Karagil ve Umay Yılmaz Kutay’ın eserleri de yer alacak.

Resim, enstelasyon, video ve heykellerin yer aldığı serginin proje koordinatörlüğünü ve küratörlüğünü hayatını Ankara’da sürdüren Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı Hacettepe Sanat Müzesi’nde görevli müze uzmanı Kıbrıslı Türk Dilek Karaaziz Şener yaptı.

Sergiyle ilgili tanıtım bülteninde şu ifadeler yer alıyor:

“’Bir Savaş Nasıl Hatırlanmalıdır?’ adlı sergi, Toby Clark’ın “Savaş ve Propaganda” adlı kitabından çıkışla, sosyal bir sorun olan savaşa dair, disiplinlerarası yeni sorular ve cevaplar ortaya koyabilmeyi amaçlar.

Büyük dünya savaşları, soğuk savaş, sıcak savaş, psikolojik savaş, biyolojik savaş, gerilla savaşları, iç savaş, kimyasal savaş, nükleer savaş, Körfez savaşı, bağımsızlık savaşları, ihtilaller, istilalar, din temelli savaşlar, halk savaşı, kültür savaşları, temsili savaş, topyekûn savaş ve daha nicesiyle, insanın var olduğu günden bugüne ve belli ki geleceğe de uzanacak olan savaş hali oldukça geniş bir konu.

Biten savaşların ardından kalan acıların telafisi için çok geç! Fakat geleceğe dair ‘barış’ sözcükleri bırakmak adına birilerinin bir şeyler yapması için, hiç de geç değil! Bu nedenle de sergi, günümüz sanatçılarının dünden ve bugünden savaşa dair taradıkları bellekten çıkan her şeyi yorumladıkları ve geleceğe bıraktıkları bir ‘barış’ öngörüsü sunmaktadır.”

(TAK) 

Bu haber toplam 1474 defa okunmuştur