1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kıbrıslı Rumlar, ‘KUMAR’a harcıyor
 Kıbrıslı Rumlar, ‘KUMAR’a harcıyor

Kıbrıslı Rumlar, ‘KUMAR’a harcıyor

Fileleftheros Gazetesi, Kıbrıslı Rumların geçtiğimiz Ağustos ayında, Kuzey Kıbrıs’ta kredi kartlarıyla yaptıkları harcamaların büyük kısmının kumarda harcandığını yazdı

A+A-

Güney basınında dün yer alan bir haberde, Kıbrıslı Rumların geçtiğimiz Ağustos ayında, Kuzey Kıbrıs’ta kredi kartlarıyla yaptıkları harcamaların büyük kısmının, Kuzey Kıbrıs’taki otellerden hizmet almaya gittiği haber verildi.

Haberi veren Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Rum tarafındaki “JCC” şirketinin elindeki verilere dayanarak, Kıbrıslı Rumların kuzeydeki otellerden hizmet almaya harcadıkları paraları, kumarhanelerde harcadıkları paralar, Türkiye için alınan uçak biletleri, son olarak da giyim ve ayakkabı harcamalarının izlediğini kaydetti.

Şirketin yayımladığı verilere göre, Kıbrıslı Rumların geçtiğimiz Ağustos ayında, kredi kartlarıyla Kuzey Kıbrıs’ta yaklaşık bin alışveriş işlemi yaptıklarını ve 176 bin Euro’luk bir rakamı otellerde harcandığını kaydeden gazete, Kıbrıslı Rumların Türkiye otellerinde yaptıkları harcamalar da buna dahil edildiğinde, rakamın 348 bin Euro’ya çıktığını ifade etti.

2015 yılının başından geçtiğimiz aya kadar, Kıbrıslı Rumların Kıbrıs’ın kuzeyinde ve Türkiye’deki otellerden hizmet alımına, toplam 2,3 milyon Euro harcadıklarını ifade eden gazete, bunun 2014 yılında yapılan harcamaları geçtiğini belirtti.

Kumarhanelerde 1,2 milyon Euro harcandı

Kıbrıslı Rumların Kuzey Kıbrıs’taki otellerde yaptıkları harcamaları, kumarhanelerde yaptıkları harcamaların izlediğini belirten gazete, Kıbrıslı Rumların Kuzey Kıbrıs’taki kumarhanelerde ise geçtiğimiz Ağustos ayında 165 bin Euro harcadıklarını yazdı.

2015 yılı boyunca, Kıbrıslı Rumların kumarhanelerde 1,2 milyon Euro harcadıklarını ve bunun neredeyse geçen yılla aynı oranlarda seyrettiğini ifade eden gazete, Kıbrıslı Rumların geçtiğimiz Ağustos ayında, Türkiye için aldıkları biletlere ise 93 bin 300 Euro harcadıklarını belirtti.

Kıbrıslı Rumların Türkiye’de harcadıkları 158 bin 600 Euro’da buna dahil edildiğinde, bu rakamın 252 bin Euro’ya çıktığını yazan gazete, Kıbrıslı Rumların 2015 yılı boyunca, Türkiye biletlerine harcadıkları rakamın 1,7 milyon Euro olduğunu ifade etti.

Kıbrıslı Rumların, kuzeyde yaptıkları giyim harcamalarında artış olduğunu ve bunun 104 bin Euro’ya ulaştığını da kaydeden gazete, Rumların Kuzey Kıbrıs’ta 11 bin 500 Euro’luk da sağlık harcaması yaptıklarını ve bunun çoğunun Kuzey Kıbrıs’ın daha ucuz olduğu için, ilaç satın alınmasına harcandığını ekledi. (tak)

Bu haber toplam 1582 defa okunmuştur