1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kıbrıslı Rum göçmenlere tapu verildi
Kıbrıslı Rum göçmenlere tapu verildi

Kıbrıslı Rum göçmenlere tapu verildi

Lefkoşa Rum kesimi, Limasol, Larnaka ve “Mağusa” bölgelerinde bulunan ve Kıbrıslı Rum göçmenlerin ikamet etmekte olduğu 56 konuta tapu verilmesine onay

A+A-

 

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu’nun, geçtiğimiz cuma günü yaptığı toplantıda, Lefkoşa Rum kesimi, Limasol, Larnaka ve “Mağusa” bölgelerinde bulunan ve Kıbrıslı Rum göçmenlerin ikamet etmekte olduğu 56 konuta tapu verilmesini onayladığı haber verildi.
Fileleftheros gazetesi, bu kararın, Limasol bölgesinde 17 konut, Lefkoşa Rum kesiminde 15 konut, “Mağusa” bölgesinde 19 konut ve Larnaka bölgesinde de 5 konutla ilgili olduğunu ekledi.

RMMO askerlerine eğitim olanağı kararına da onay

Öte yandan gazete başka bir haberinde ise, Rum Bakanlar Kurulu’nun, Eğitim Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Kıbrıs Açık Öğretim Fakültesi arasında; Rum Milli Muhafız Ordusu’nda (RMMO) askerlik yapanlara uzaktan üniversite eğitimi alma imkânı sağlayacak işbirliğini onayladığı bildirildi.
Gazete bu işbirliğinin, Kıbrıs Açık Öğretim Fakültesi tarafından, Rum kesimi ve Yunanistan’daki yükseköğretim kurumlarında pozisyon elde etmiş RMMO askerlerine lisans dersleri verilmesiyle alakalı olduğunu anımsattı.
Bakanlar Kurulu’nun, bu programın pilot olarak uygulanması için, 36 bin Euro’luk bir rakamın tahsis edilmesini onayladığını belirten gazete, programın 2015 yılının Ocak ayından itibaren başlamasının mümkün olacağını ve pilot programa ilk aşamada 120 civarında RMMO askerinin katılacağını ekledi.
(tak)

Bu haber toplam 1753 defa okunmuştur