1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kıbrıslı gençler birlikte oynadı
Kıbrıslı gençler birlikte oynadı

Kıbrıslı gençler birlikte oynadı

PeacePlayers – Kıbrıs ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneği “Kıbrıs’ta Barış ve Sağlığın İlerletilmesi Projesi” çerçevesinde geleneksel bahar turnuvası düzenledi

A+A-

PeacePlayers - Kıbrıs (PPI-CY), Cumartesi günü Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Kıbrıs’ta Barışın ve Sağlığın İlerletilmesi” projesi kapsamında, yılın en büyük organizasyonlarından biri olan geleneksel Bahar Turnuvası’nı gerçekleştirdi.

Girne’de faaliyet gösteren ESK’nın (English School of Kyrenia) ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvaya basketbola ilgi duyan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çocuk ve gençler katılma şansı buldu. Kıbrıs’ın farklı şehir ve köylerinden gelen toplam 200 çocuk ve gencin yanısıra ailelerinin de katıldığı turnuva PeacePlayers-Kıbrıs’ın temel felsefesinin hayat bulduğunu bir kez daha kanıtladı: “Beraber oynamayı öğrenen çocuklar, beraber yaşamayı da öğrenirler”

Diyabet Derneği ile işbirliği
Etkinlik saat 14.30 -18.30 arası ESK’nın ev sahipliğinde gerçekleşti ve turnuvanın tamamlanmasının ardından, ödül töreni gerçekleştirilerek katılımcılara izaz ikramda bulunuldu. Turnuva, aynı zamanda PeacePlayers-Kıbrıs’ın Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ile işbirliği içerisinde Avrupa Birliği’nin “Sivil Toplum Eylemde IV” programı kapsamında yürüttüğü “Kıbrıs’ta Barış’ın ve Sağlığın İlerletilmesi Projesi” kapsamında da hayat bulmuş oldu.

Oyuncu: “Kalıcı gerçek dostlukların oluşmasını hedefleriz”
Bahar turnuvasına ilişkin açıklama yapan PeacePlayers Müdürü Jale Canlıbalık Oyuncu, “PeacePlayer-Kıbrıs programı, yıl boyunca etkinlikler gerçekleştiren iki toplumlu tek gençlik spor örgütüdür. Bizler sadece sosyal ve kültürel steoritipleri yıkmayı hedeflemenin yanısıra; gençlerimize kaliteli basketbol eğitimi verirken, onların liderlik becerilerinin de gelişmesi için çalışıyoruz. Gençlerimizi, yapılandırılmış ve düzenli etkinliklerle biraraya getirirken, yıllar boyunca toplumlarımızda oluşan önyargıların yıkılmasına ve kalıcı gerçek dostlukların oluşmasını hedefleriz. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki; bu amaca hizmet eden bir sivil toplum örgütü olmaktan ve gençlerimizin kapasitesi arttırarak gelişmelerini sağlayacak fırsatlar sunan bir projede yer almaktan gurur duyuyoruz”  şeklinde konuştu.
Etkinliğin çok başarılı geçtiğini vurgulayan Jale Canlıbalık Oyuncu, etkinliğin hayat bulması için gönülden çalışan ve PeacePlayers-Kıbrıs’a desteklerini sunan tüm ESK ailesine, Avrupa Komisyonu’na ve diğer destekçilere teşekkür etti.

Bu haber toplam 1554 defa okunmuştur