1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıslı doktorlardan çözüm çağrısı
Kıbrıslı doktorlardan çözüm çağrısı

Kıbrıslı doktorlardan çözüm çağrısı

“Her iki lidere de, Kıbrıs sorunundaki geriye kalan farklılıkları, bütün Kıbrıslıların ve özellikle yeni kuşakların yararına, geçmişteki hataların, müdahalelerin ve ayrılığın olmadığı bir şekilde yakında çözmeleri çağrısında bulunuyoruz.”

A+A-

“Kıbrıs İçin Doktorlar” örgütü (Doctors For Cyprus), ortak bir bildiri yayımladı.

“Kıbrıs İçin Doktorlar” adlı iki toplumlu örgüt üyesi Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum hekimler, çözüm çağrısı yaptı,  ortak çalışmalarını yeniden başlattığını duyurdu.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“İki toplumlu Kıbrıs İçin Doktorlar” örgütü, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulma ve ülkemizin yeniden birleşmesi amacıyla yapılan bütün çalışmaları desteklemek için, daha büyük ve daha geniş bir çabanın zamanının şimdi olduğu mesajı ile Kıbrıs halkına, Kıbrıslı Rumlara ve Kıbrıslı Türklere çağrı yapar.

Yıllardır süren bölünme ve hayal kırıklıklarından sonra, şimdi, hem Kıbrıslı Rumlara, hem de Kıbrıslı Türklere, aynı Kıbrıs ülkesinin bütün çocuklarına, kan ve gözyaşı dökülmesine ve güzel adamızda tahribata yol açmış olan nefret ve cepheleşmeye bir son vermenin tam zamanıdır.

Bunu yaparak, bu adada onlara gelecek ve güvenlik sağlamak, umutsuzlukla ekonomik bunalımdan ve çıkmazlardan uzaklaşmak için ülke dışına göç etmiş yeni kuşak Kıbrıslılara karşı bizim bir borcumuzdur. Daha iyi bir yaşam için yüzyıllarca birlikte çalışıp, mücadele etmiş ve yaşamış olan sıradan Kıbrıs halkına karşı olan bir borcumuzdur.

Bilim insanları, doktorlar olarak ilk önceliğimiz, halkın refahı, sağlığı ve mutluluğudur. Kıbrıslı Rumlar ile Kıbrıslı Türkleri birbirinden ayıran herhangi bir şeyin olmadığına inanıyoruz. Aksine, birlikte paylaşacakları çok şey, yani aynı yurdun doğal zenginlikleri, parlak, güzel ve barışçı bir geleceği vardır.

Her iki lidere de, Kıbrıs sorunundaki geriye kalan farklılıkları, bütün Kıbrıslıların ve özellikle yeni kuşakların yararına, geçmişteki hataların, müdahalelerin ve ayrılığın olmadığı bir şekilde yakında çözmeleri çağrısında bulunuyoruz. Biz, Kıbrıs’ın, Doğu Akdeniz’de askersizleştirilmiş bir işbirliği ve istikrar adası, bütün bölge için bir barış köprüsü haline getirilmesini öngörüyoruz. 

Her iki toplumdaki bütün sivil toplum kuruluşlarına, siyasal partilere ve tüm bilimsel örgütlere, ülkemizi yeniden birleştirme ve bu ada halkına parlak bir gelecek sunmak için koşulların yaratılması amacıyla, ayağa kalkma ve birlikte mücadele etme çağrısında bulunuyoruz.”

 

Bu haber toplam 1679 defa okunmuştur