1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kıbrıs’ın kuzeyinde futbol, Pakistan’dan daha ileri seviyede”
“Kıbrıs’ın kuzeyinde futbol, Pakistan’dan daha ileri seviyede”

“Kıbrıs’ın kuzeyinde futbol, Pakistan’dan daha ileri seviyede”

Gençler Birliği forması giyen Pakistanlı futbolcu Saddam Hussein açıklamalarda bulundu

A+A-

Geçen sezonun devre arasında K-Pet Süper Lig ekibi Gençler Birliği’ne transfer olan Saddam Hussein, ülkesi Pakistan’da bir gazeteye röportaj verdi. Saddam Hussein, açıklamasında Kıbrıs’ın kuzeyindeki futbolun Pakistan’daki futboldan daha ileri seviyede olduğunu kaydetti.

“FIFA üyesi olmamasına rağmen daha kazançlı ve saygıdeğer”

The Express Tribune gazetesine konuşan Hussein, “Kıbrıs’ın kuzeyi, henüz FIFA’ya üye değil ancak futbol seviyeleri FIFA üyesi Pakistan’dan daha iyi durumda. FIFA üyesi olmayan bir ülke olmasına rağmen oradaki futbol kültürü daha kazançlı ve daha saygıdeğer bir durumda.”dedi.

“Kafamda şüpheler vardı ancak…”

Saddam Hussein kendi ülkesinden ayrılmasının sebebinin parasını alamaması olduğunu belirtirken, konunun halen Pakistan Futbol Federasyonu’nda olduğunu söyledi. Pakistanlı futbolcu ülkesinden ayrılıp Kıbrıs’ın kuzeyine futbol oynamaya gideceği zaman aklında şüpheleri olduğunu ancak risk alarak buraya gelmeye karar verdiğini kaydetti. Kıbrıs’ın kuzeyinde maddi yönden güçlü kulüplerin de olduğunu kaydeden Hussein, “Birçok sponsor kulüplere destek oluyor, seyirciler maçlara geliyor ve sevdiği insanları, futbolcuları destekliyor. Aynı zamanda gazeteler de haftanın futbolcularını seçiyor ve küçük para ödülleri gibi ödüller veriyor. Küçük görünse de bu oradaki futbolcular için büyük ve özel hissettiren bir durum.”diye konuştu.

 

“Pakistan’da aylarca maaş bekledik”

Gençler Birliği’nde yaşadıklarını da anlatan Saddam Hussein, kendi ülkesinde maaşlarını almak için aylarca beklediğini ancak Gençler Birliği’nde maaşını günü gününe aldığını ifade etti. Pakistanlı futbolcu ayrıca önemli maçlardan önce prim sisteminin de Kıbrıs’ın kuzeyinde olduğunu ve önemli maçlarda 200 ile 300 dolar arası galibiyet primi de konduğunu ifade etti.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 5314 defa okunmuştur