1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “Kıbrıs’ın Donald Trump'ı olmak istemiyorum”
“Kıbrıs’ın Donald Trump'ı olmak istemiyorum”

“Kıbrıs’ın Donald Trump'ı olmak istemiyorum”

Sir Stelios Haji-Ioannou Vakfı'nın kurucusu Sir Stelios Haji-ioannou, "Kıbrıs'ın Donald Trump'ı" olmak istemediğini, kaldığı hiç bir ülkede politikaya karışmadığını söyledi

A+A-

Sir Stelios Haji-Ioannou Vakfı'nın kurucusu Sir Stelios Haji-ioannou, "Kıbrıs'ın Donald Trump'ı" olmak istemediğini, kaldığı hiç bir ülkede politikaya karışmadığını söyledi. Sir Stelios Haji-ioannou verilen ödüllerin Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türkler arasındaki işbirliği ve insan ilişkileri ile ilgili zorlukların kalkmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Sir Stelios Haji-Ioannou Vakfı'nın Kuruluşu’nun 10. yıldönümü vesilesiyle 2018 Stelios İki Toplumlu Ödülleri’ni kazanan 50 iki toplumlu ekip (50 Kıbrıslı Rum ve 50 Kıbrıslı Türk) açıklandı. Bu ekipler nakit 10.000’ar bin Euro (bu yıl toplam 500,000) ödül aldı.

 Kıbrıs Haber Ajansı’na konuşan Sir Stelios Haji-Ioannou, Sir Stelios Haji-Ioannou Vakfı'nın Kuruluşu’na, on yıl önce, işbirliğinde bulunan sadece beş Kıbrıslı Rum ve beş Kıbrıslı Türk şirketinin başvuruda bulunduğunu ve beş ödül verildiğini ifade ederek “bu yıl toplam 700 civarında başvuru sunuldu ve bu iki toplum arasındaki işbirliğinin arttığını gösteriyor” dedi.

 Haji-Ioannou, geçen yıl toplam 800 başvuru sunulduğunu ifade ederek “rekor başvurular yapıldı” ve “Crans Montana döneminde iki toplumlu konular üzerine konuşmak moda idi” dedi.

 “Bu yıl var olan olumsuz atmosferden dolayı 50 başvurudan fazla olup olmayacağını bilmiyordum” şeklinde konuşan Haji-Ioannou, “memnuniyetle 700 başvuru sunulduğunu gördüm” dedi ve özellikle iki futbol takımının başvurusundan söz etti.

 “Son on yıl içerisinde iki toplum arasında işbirliği sağlanması konusunda olumlu katkıda bulunduğumuz için, bu bence iyi bir sonuçtur” şeklinde konuşan Sir Stelios Haji-Ioannou, iki toplumlu ödüllerin barışı teşvik ettiğini söyledi.

 “Bir yıl daha geçti, savaş yaşanmadı. Bu demek ki, başardık. Kimse savaşı istemez” şeklinde konuşan Haji-Ioannou, iki toplumlu ödüller yarışmasına devam edileceğini belirterek bunun Kıbrıs için çok iyi olduğunu söyledi ve “Sir Stelios Haji-Ioannou Vakfı'nın” kendi çalışmalarına devam etmesi için gerekli mali kaynaklara sahip olacağını belirtti.

 Bu tür eylemlerin Kıbrıs’taki mevcut statükonun kabul edilmesine yol açtığı ile ilgili eleştiriler hakkında Stelios Haji-Ioannou, Kıbrıs’ta bir milyon insan ikamet ettiğini ve bunlardan 700 kişiye ödül verildiğini ifade ederek özellikle “partners in life” (Hayat ortakları) kategorisine atıfta bulundu.

 Söz konusu kategorinde başvuruların sayısının geçen yıl ile kıyaslandığında artış kaydettiğini ifade eden Stelios Haji-Ioannou, 23 başvuru yapıldığını (46 kişi); bunlardan 16’sına ödül vereceğini (32 kişi) söyledi.

 Kıbrıs sorunu hakkında bir soruya, Haji-Ioannou  kendisinin yurtdışında siyasetçilerle çok temasta bulunmadığını ve siyasetçi olmak istemediğini ifade ederek “Beni iş adamı olarak bilirler ve aynı zamanda hayırsever bir insan olarak bilmelerini istiyorum. Kıbrıs’ın Donald Trump'ı olmak istemiyorum; siyasete karışmak istemiyorum. Daha iyi bildiğim alanlarla uğraşmak istiyorum” dedi.

Sir Stelios Haji-Ioannou Vakfı  ödüllerinde değişiklik olup olmadığıyla ilgili bir soruya Stelios Haji-Ioannou, “bu yıl değerlendirme sürecine daha önem verdik ve ödüllerin %60’ı yeni başvurulara, %20’si eski ödül kazananlar ve %20’si geçen yıl başvuran ancak ödül kazanmayanlara verildi” dedi.

Bu haber toplam 2287 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler