1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Kıbrıs’ı iyi biliyor, turizme pozitif katkı sağlayacak”
“Kıbrıs’ı iyi biliyor, turizme pozitif katkı sağlayacak”

“Kıbrıs’ı iyi biliyor, turizme pozitif katkı sağlayacak”

Türkiye'nin önde gelen seyahat ve turizm kuruluşu ETS TUR sahibi Mehmet Ersoy’un Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alması, Kuzey Kıbrıs’taki turizm çevrelerini memnun etti

A+A-

Didem MENTEŞ

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde Kültür ve Turizm Bakanı olarak turizmci Mehmet Ersoy’un yer alması, Kuzey Kıbrıs’taki turizm çevrelerini memnun etti.

Turizmciler, Mehmet Ersoy’un Türkiye'nin önde gelen seyahat ve turizm kuruluşu ETS TUR ve Maxx Royal otellerinin sahibi olduğunu, ikiz kardeşi Murat Ersoy’un da Atlasjet’in ve Girne’deki Elexus Otel’in sahibi olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin Turizm Bakanı Ersoy’un yıllardır Kıbrıs’a gidip geldiği, yıllardır ülkeye turist göndererek turizme katkıda bulunduğunu aktan turizmciler, Mehmet Ersoy’un Kıbrıs ile olan bağlantısı nedeniyle ada turizmine pozitif katkısı olacağına inandıklarını dile getirdi.

Adadaki turizm çevreleri, Türkiye’nin yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’dan ada turizmi için beklentilerini YENİDÜZEN ile paylaştı.

Ataoğlu: “Ülkemiz için olumlu bir anlam taşıyor”

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs’ı bilen bir ismin Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmasının ülkemiz için çok olumlu bir durum olduğunu söyledi.

Ataoğlu, “Elbette ki Türkiye’nin içinde atanacak olan bir turizm bakanı ile istişare içinde çalıştığımız, geçmiş dönemleri de göz önünde bulundurduğumuz zaman Kıbrıs’ı bizim kadar bilen birilerinin hasbelkader oralarda olması bizim için çok daha iyi bir anlam taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Özboğaç: “Ada turizmini pozitif etkileyecek”

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç,  Türkiye’de turizmden anlayan bir ismin Bakan olarak atanmasının Kıbrıs turizmi açısından da önemli olduğunu belirterek, ailesine ait bir işletmenin de adamızda olmasının turizm sektörünü pozitif etkileyeceğini dile getirdi.

Türkiye Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un turizme nasıl yön vereceğinin önemli olmasına dikkat eken Özboğaç, bu yönle birlikte ülke turizmine fayda sağlanmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Kilim: “Turizmdeki başarısını ada turizmine de yansıtacaktır”

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Erkan Kilim, Türkiye Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Kuzey Kıbrıs’a gidip gelen turizm sektöründeki başarılı bir isim olduğunu belirterek, bu başarısını adadaki turizmi de yansıtacağına inandıklarını dile getirdi.

Kilim, Türkiye’de turizm sektöründen gelen bir isimin Turizm akan olarak atanması yerinde bir karar olduğunu, bu uygulamanın Kuzey Kıbrıs’ta da yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs’ı bilen bir ismin Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmasının ülkemiz için çok olumlu bir durum olduğunu söyledi.

 

Bakan Ataoğlu: “Ülkemiz için olumlu bir anlam taşıyor”

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs’ı bilen bir ismin Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmasının ülkemiz için çok olumlu bir durum olduğunu söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Bakan Ataoğlu, “Sayın Ersoy’un atanması elbette ki bizim için çok daha olumludur.  Elbette ki Türkiye’nin içinde atanacak olan bir turizm bakanı ile istişare içinde çalıştığımız, geçmiş dönemleri de göz önünde bulundurduğumuz zaman Kıbrıs’ı bizim kadar bilen birilerinin hasbelkader oralarda olması bizim için çok daha iyi bir anlam taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Ataoğlu, önümüzdeki kısa süre sonra Başbakan Tufan Erhürman’ın yapacağı ziyaret sonrasında kendilerinin de yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u ziyaret etme şansları olacağını ifade etti.

 

KITOB Başkanı Fethi Özboğaç,  Türkiye’de turizmden anlayan bir ismin bakan olarak atanmasının Kıbrıs turizmi açısından önemli olduğunu belirterek, ailesine ait bir işletmenin adamızda bulunmasının da turizm sektörünü pozitif etkileyeceğini dile getirdi.

 

Özboğaç: “Ada turizmine fayda sağlamasını arzu ediyoruz”

“Turizmden anlayan bir ismin bizim için önemli bir durumdur. Çünkü yılarca Türkiye’deki bakanlıklara baktığımız zaman gerçekten turizmin dışından insan atanıyordu. Tabi bizim için ayrıca bir mutluluk, ailesine ait bir işletmenin de memlekette olması bizleri pozitif etkileyecektir. Turizmde önemli olan uzun vadeli bakışa sahip insanların turizmi idare etmesidir. Turizm uzun vadeli yatırımlar, planlar gerektiren bir sektördür. Her zaman gönlümüz arzu eder ki bu sektörün, turizmin içinde olan kişiler tarafından idare edilmesidir. Sayın Ersoy’a başarılar dileriz. İlerleyen günlerde de temaslara geçip birlikte daha iyi günler ve ülkemizde de daha iyi turizm yapılması için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz”

Türkiye Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un turizme nasıl yön vereceğinin önemli olmasına dikkat eken Özboğaç, bu yönle birlikte ülke turizmine fayda sağlanmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Ülke turizmimiz için milli bir havayolunun ihtiyaç olduğunu söylemeye her zaman devam edeceklerini aktaran Özboğaç, uçak biletleri sorununun önüne maliyet sıkıntılarının geçtiğini dile getirdi.

Elektriğe yapılan zammı eleştiren Özboğaç, maliyetlerin çok yüksek rakamlara ulaşmaya devam ettiğini, bunun kabul edilmez olduğunu söyledi.

2010 yılında turizm sektörü için 10 kuruşluk katkı yapıldığını anımsatan Özboğaç, “O dönem elektrik 33 kuruş iken 10 kuruş katkı yapıyorlardı bu da 33 kuruş gibi bir rakam ediyordu. Bugün elektrik 82 kuruş olacak. ama turizme yapılan katkı hala 10 kuruş olmaya devam ediyor. Bu önemli bir sıkıntıdır. Ülkemiz bizi dünyadaki rakiplerimizden daha güçsüz kılarsa, bizim hizmet kalitemiz daha geriye düşecek. Bu ülkenin tek kurtuluşu turizmdir. Turizme her türlü desteğin verilmesi şarttır” dedi.

Özboğaç, “ülkeye nasıl turist getireceğiz ona bakalım. Döviz krizinin de ilacı turizmdir. Yabancı turistleri getirmemiz lazım. Geçen yıl Kıbrıs Rum tarafı 1 milyon 350 bin İngiliz turist getirirken, biz 50 bin İngiliz turistteyiz. Bu sektöre yazık… Ülkeyi tanıtım programları ve tanıtıma aktarılan paralar çok zayıf. 750- 800 bin Dolar gelir elde edilen sektöre niye üvey avlat muamelesi yapılıyor?” diye sordu.

 

KITSAB Başkanı Erkan Kilim, Türkiye Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Kuzey Kıbrıs’a gidip gelen turizm sektöründeki başarılı bir isim olduğunu belirterek, bu başarısını ada turizmine yansıtacağına inandıklarını dile getirdi.

Kilim: “Turizmdeki başarısını ada turizmine de yansıtacaktır”

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Erkan Kilim, Türkiye Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Kuzey Kıbrıs’a gidip gelen turizm sektöründeki başarılı bir isim olduğunu belirterek, bu başarısı ve tecrübesini ada turizmine de aktaracağına inandıklarını dile getirdi.

Kilim, şunları söyledi: “Türkiye’de alınan karar çok doğru bir karar. Turizm profesyonellerinin turizmi yönetmesi, Türkiye Cumhuriyeti’ne katkı sağlayacağından emin olabilirsiniz. Tabi ki Mehmet Ersoy’un özel şirket sahibi olması bazı kesimleri endişelendirdi fakat Türkiye Cumhuriyeti gibi bir yerde sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Kuşkusuz tecrübe birikimini ülke turizmine aktaracak. Umarım ki bu uygulama KKTC’de de uygulanır ve işin ehli profesyonelleri tarafından idare edilir. Biz bu sıkıntıyı devamlı bir surette yaşıyoruz. Yeni gelen her hükümette, maalesef doktorlar turizm bakanı oluyor ya da eğitim bakanı oluyor veya hiç alakası olmayan bir kişi bakanlığın başına getiriliyor. Tabi ki o mesleğe adapte olması uzun bir zaman alıyor. Bu da hem ülkenin ciddi bir gelir kaybına hem de zaman kaybına neden oluyor.

Türkiye’de ki karar çok yerinde bir karar oldu. Mehmet Ersoy çok başarılı bir iş adamıdır, bunu aynı şekilde ülkemizin turizmine de yansıtacaktır. KKTC ile de bağlantısı olan bir kişi olduğunu biliyoruz. Bir otelle bağlantısı olmasa da kendisini uzun yıllardır KKTC’ye turist gönderiyordu ve adaya gidip gelen bir kişidir. Umarız Seyahat Acenteleri Birliği olarak, Türkiye Turizm Bakanı ile ilişkilerimizi daha da sıklaştırıp, ülkemize daha çok nasıl katkı yapacağımızı kendisiyle tartışma fırsatı buluruz.”

 

yeniduzen-satin-aliniz-633.jpg

Bu haber toplam 3214 defa okunmuştur