1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Kıbrıs Vakıflar Bankası'ndan Onkoloji Servisi’ne bağış
Kıbrıs Vakıflar Bankası'ndan Onkoloji Servisi’ne bağış

Kıbrıs Vakıflar Bankası'ndan Onkoloji Servisi’ne bağış

Kıbrıs Vakıflar Bankası, Sağlık Bakanlığı’na Onkoloji Servisi’nde kullanılmak üzere 10 bin TL bağışladı.

A+A-

Kıbrıs Vakıflar Bankası, Sağlık Bakanlığı’na Onkoloji Servisi’nde kullanılmak üzere 10 bin TL bağışladı.

Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu üyeleri bugün 10 bin TL’lik çeki Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na takdim etti.

SUCUOĞLU: “DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR”

Bakanlıkta yer alan takdim sırasında konuşan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Vakıflar Bankası Ltd’in Sağlık Bakanlığı’na yaptığı 10 bin TL’lik katkının herkese örnek olmasını dileyerek, “Rakamın ne olduğundan ziyade hassasiyet ve sorumluluk çok önemli” dedi.

Sağlık başta olmak üzere tüm sektörlere özelden yapılan katkıların ciddi bir ivme kazandırdığını dile getiren Sucuoğlu, eksikliklerin giderilmesi, altyapı gibi yatırımlarda bu katkıların büyük fayda sağladığını belirtti.

Sucuoğlu, bu şekilde yapılan katkıların hizmetin daha kolay hedefe ulaşmasını sağladığını ifade ederek, “Damlaya damlaya göl olur” dedi.

“SANCILI BİR DÖNÜŞÜM BEKLİYORUZ”

Sağlık alanında büyük bir dönüşümün arifesinde olunduğuna işaret eden Sucuoğlu, “Sancılı bir dönüşüm bekliyoruz çünkü 50 yıllık bir statükonun sallandığı veya yavaş yavaş devrildiği bir dönem içerisindeyiz” diye konuştu.

Sucuoğlu, kısa bir süre önce doktorların özlük haklarıyla ilgili bir yıldır sürdürülen çalışmanın sonuçlandığını, döner sermayeyle ilgili düzenlemenin yasallaşması çalışması, özel hastanelerle ilgili tasarının ve tüzüklerin Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini, Hasta Hakları Yasa Tasarısı’nın da kısa süre sonra Meclis’e sevk edileceğini açıkladı.

Bakan Sucuoğlu, Güzelyurt Hastanesi’nin yapımının hızlı şekilde devam ettiğini, Lefkoşa’da Tren yolu Polikliniği’ni geliştirme çalışmalarının sürdüğünü, Karpaz’a yapılacak hastanenin projesinin bitme aşamasına geldiğini, Onkoloji Hastanesi’nin de neredeyse yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdiğini anlattı.

Tüm bunlar olurken bir kısım eleştirilere rağmen halkın büyük çoğunluğunun devlet hastanelerini tercih etmesinin giderlerin öngörülerin üzerinde olmasına yol açtığını ifade eden Sucuoğlu, devletin birinci görevinin de sağlık hizmetini halka kesintisiz vermek olduğunu vurguladı.

Faiz Sucuoğlu, tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda yapılan tüm katkıların çok anlamlı olduğunu, rakamdan fazla düşüncenin önemli olduğunu belirtti.

ERÇAĞ: “HERKES KATKI YAPARSA ÜLKEDE GÜZEL İŞLER BAŞARILIR”

Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Erçağ da, Sucuoğlu’nun güzel icraatlarını bir kez daha ağızından dinleme şansı yakaladıklarını kaydederek, sağlık alanındaki çeşitli icraatların gündemde olması nedeniyle Vakıflar Bankası’nın geçmişte olduğu gibi bugün de sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Sağlık Bakanlığı’na katkı yapmayı uygun bulduklarını belirtti.

Özellikle Onkoloji Hastanesi’nin hizmet verdiği bu dönemde ne yapılabileceğini sorduklarını ve “karınca kararınca” katkı yapmaya karar verdiklerini söyleyen Erçağ, dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de bu katkıların devam edeceğini kaydetti.

Erçağ, yaptıkları katkının sektöre ve camiaya da örnek olmasını temenni ederek, “Herkes kendince katkı yaparsa ülkede çok güzel işler başarılır” dedi.

Konuşmaların ardından Erçağ, 10 bin TL’lik sembolik çeki Sucuoğlu’na takdim etti.

(AK/GÜL) FOTOĞRAFLI

Bu haber toplam 3406 defa okunmuştur