1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kıbrıs üzerinde bekleyen tehliye!
Kıbrıs üzerinde bekleyen tehliye!

Kıbrıs üzerinde bekleyen tehliye!

Avrupa’nın hava güvenliği ajansı, Kıbrıs üzerinden uçmanın, normalden daha tehlikeli olduğunu ortaya çıkardı.

A+A-

Avrupa’nın hava güvenliği ajansı, Kıbrıs üzerinden uçmanın, normalden daha tehlikeli olduğunu ortaya çıkardı.

Ajansın hazırladığı rapora göre, Kıbrıs’ta bir birinden bağımsız iki sivil havacılık merkezinin oluşu pilotlar arasında “kafa karışıklığı ve yanlış anlaşılmalara” neden oluyor.

 

Avrupa Sivil Havacılık Güvenliği Ajansı’nın 2015 yılında hazırladığı raporda, kaza riskinin çok az olduğu belirtilmiş ancak Lefkoşa bölgesi üzerindeki 175,000 kilometre kare alanda güvenliğin artık kabul edilebilir bir standartta olmadığı ifade edildi.

 

Değerlendirmeye göre, durumun takip altına alınması gerekiyor. İki farklı merkezden verilen talimatlar neticesinde iki uçak arasındaki kabul edilebilir mesafenin zaman zaman aşıldığına dikkat çekildi.

 

Kıbrıs istatistiklerinin de yer aldığı raporda, , Kıbrıs üzerinde iki uçak, 2012 yılında 4 kez, 2013’te 7 kez, 2014’te ise 6 kez kabul edilebilir mesafenin altında bir birine yanaştı.

2014 yılında rapor edilen 2 farklı olayda ise uçaklar arasındaki mesafenin tehlikeli boyuta ulaştığı ve uçaklar içerisindeki kaza önleyici mekanizmalarının devreye girdiğine işaret edildi.

 Associated Press'in haberine, 2011 ile 2015 yılları arasında Kıbrıs hava sahası üzerinde benzeri olaylar 18 kez meydana geldi.

 

 

Bu haber toplam 3486 defa okunmuştur