1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kıbrıs ürünleri dünya pazarında
Kıbrıs ürünleri  dünya pazarında

Kıbrıs ürünleri dünya pazarında

Levent Sanayi Ltd. kuruluşu Stonite, üretiminin % 90’ını yurt dışına ihraç ediyor; grubun yeni hedefi Avrupa ve Avustralya pazarından sonra Amerika!

A+A-

Erkan MINDIK

Kıbrıs’ın kuzeyinden dünyanın birçok yerine mermer taşı ihraç eden Stonite firması, ürünleri hakkında bilgi verdikleri bir resepsiyon düzenledi.
Levent Üretim, Tarım ve İnşaat Grubu’nun CEO’su Afif Say, ürünlerinin % 90’ını yurt dışına ihraç ettiklerini açıkladı.
Levent Sanayi Ltd. yetkililerinin yanı sıra Başbakan Tufan Erhürman, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, gazeteciler ve sivil toplum örgütlerinde temsilcilerin katıldığı resepsiyonda; Levent Üretim, Tarım ve İnşaat Grubu’nun CEO’su Afif Say da bir konuşma yaptı.

“Ürünlerin yüzde 90’ını yurtdışına ihraç ediyoruz”

Levent Üretim, Tarım ve İnşaat Grubu’nun CEO’su Afif Say, 2006 yılında kurulduklarını hatırlatarak, özellikle son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiklerini dile getirdi. 2014-2015 yıllarında inşaat sektöründe yaşanan durulmadan etkilendiklerini ifade eden Say, daha sonra hızlı bir yükselişe geçtiklerini belirtti. Adadaki izolasyonlara ve ambargolara rağmen yapılan satışların yurtdışı ağırlıklı olduğunu, ürettikleri ürünlerin %90’ının Avustralya ve Avrupa başta olmak üzere Türkiye dışı bölgelere ihraç edildiğini söyleyen Say, bu ürünleri ihraç ederken hiçbir şekilde devlet desteği almadıklarını vurguladı.
İhracat oranının önceki yıllarda %25 seviyelerinde seyrettiğini, geliştirilen yeni teknoloji sayesinde bu oranın %78 seviyelerine dayandığını belirten Say, grubun yeni amacının Avrupa ve Avustralya pazarından sonra Amerika pazarına da girmek olduğunu da dile getirdi.

“Ekosistemi korumak başarının önemli faktörlerinden biridir”

Levent Üretim, Tarım ve İnşaat Grubu’nun CEO’su Afif Say, Stonite şirketinde yaklaşık 3 yıldır güneş enerjisi paneli kullandıklarını,  2006 yılından itibaren ise atık ve su arıtma tesislerinin olduğunu söyledi. Fabrikadan çıkan mermer tozlarının katkı maddesi olarak betona karıştırıldığına işaret eden Say, ekosistemi korumanın başarının önemli faktörlerinden biri olduğuna dikkat çekti.


Tarım Bakanı Şahali:

“Hükümet olarak böylesi girişimleri destekleyeceğiz”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Stonite şirketinin yaptığı icraatlara değinerek onları tebrik etti. Bu çabaya kayıtsız kalmayacaklarını ifade eden Şahali, Stonite şirketinin yaptıklarına hükümet olarak destek vereceklerini dile belirtti. Kıbrıs gibi sınırlı coğrafyaların en büyük sorunlarından birinin atık problemi olduğunu hatırlatan Şahali, Stonite şirketini bu anlamdaki duyarlılığından ötürü de tebrik etti.

 


Başbakan Erhürman: Ürettikçe var oluyoruz

Başbakan Tufan Erhürman, üretimin önemine dikkat çekti, Kıbrıslı Türklerin artık “üretirsek nasıl satacağız” sorusundan kurtulmasını istediğini söyledi.
Seçim kampanyalarında “çalışır yaparız” ve “ürettikçe var olacağız” sloganlarını kullandıklarını hatırlatan Erhürman, bugün ayni şeyi Stonite firmasının yaptığını, bu yüzden de bu projenin kendileri için oldukça heyecan verici olduğunu belirtti. Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda (KTTO) düzenlenen basın toplantısında söylediği sözleri hatırlatan Erhürman, “ Ülkede sürekli olarak izolasyonlardan bahsediliyor. Fakat gördüğümüz gibi Stonite, ürünlerini rahatça ihraç edebiliyor” diye konuştu.

“Dövizin yükselişi bizi etkilemedi”

Yenidüzen’e konuşan Levent Üretim, Tarım ve İnşaat Grubu’nun CEO’su Afif Say, özellikle son zamanlarda artan dövizin kendilerini kayda değer bir şekilde etkilemediğini belirtti.
Say, “Bizler ihracatımızın %80’e yakınını Euro ve Dolar kuru kullanan ülkelere yapıyoruz. Bu sayede elimize yabancı para birimi geçiyor. Kullandığımız bazı doğal pigmentleri ise Türkiye üzerinden alıyoruz. Bu sebeple dövizin yükselmesi bizi ciddi derecede etkilemedi” dedi.

001-002.gif002-002.gif003.gif

Bu haber toplam 5183 defa okunmuştur