1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. “Kıbrıs uluslararası film yapımı haritasında yer alıyor”
“Kıbrıs uluslararası film yapımı haritasında yer alıyor”

“Kıbrıs uluslararası film yapımı haritasında yer alıyor”

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, uluslararası film yapımı haritasına yer alacağını bildirildi.

A+A-

 

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, uluslararası film yapımı haritasına yer alacağını bildirildi.

Kıbrıs Haber Ajansı’nın (KHA) haberine göre,  temsilcileri Kıbrıs’tan olan ve yeni kurulan “Screentale” şirketi ile Robert de Niro’ya ait dünyaca ünlü Tribeca Enterprises NY arasında kısa süre önce önemli bir anlaşmaya imza atıldı.

Anlaşmaya göre, merkezi New York’ta  bulunan “Screentale” şirketi, dünyanın en önemli film festivallerinden biri olan Tribeca Film Festivali’ni düzenleyecek.

2002 yılında başlayan festivalin film yıldızlarını ve milyonlarca film meraklısını cezbediyor.

Tribeca Enterprises’in basın ofisi KHA’na, “Kıbrıs’ta yer almasını düşündükleri canlı eğlence etkinlikleriyle ilgili Screentale ile araştırma görüşmeleri yapıyor” dedi.

Yıllardan beri bu büyük projede çalışmakta olan bir Screentale temsilcisi de, şirketin Kıbrıs’ı dünyaya tanıtacak başarılı bir uluslararası kurum haline gelmeyi arzuladığını bildirdi.

Temsilci, “Kıbrıs için dünyada eğlence ve teknoloji alanlarında büyük üne sahip olanları burada karşılamak için doğru zamandır. Amacımız Kıbrıs’ı hem sanatta hem de teknolojide en üst düzeye çıkarmaktır. Bu vizyonun tüm hizmet sektörleri için bir teşvik olmasını ve bu nesil ile birlikte gelecek nesilleri de olumlu etkilemesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

 KHA kaynaklarına göre Tribeca’dan bir heyet, hükümet yetkilileri, belediye başkanları ve ABD’nin Lefkoşa Büyükelçiliği dâhil bir dizi görüşme yapmak amacıyla 13-15 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs’ta olacak.

Bu haber toplam 1964 defa okunmuştur
Etiketler :