1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kıbrıs Türk toplumuna planlı bir saldırı gerçekleştirilmektedir”
“Kıbrıs Türk toplumuna planlı bir saldırı gerçekleştirilmektedir”

“Kıbrıs Türk toplumuna planlı bir saldırı gerçekleştirilmektedir”

Gökçebel yazılı açıklamasında TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AKP yetkililerine bazı sorular sorarak verilecek cevaplar karşısında samimi olunduğuna inanacaklarını kaydetti.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, son günlerde TC Cumhurbaşkanı ve bazı AKP yetkililerinin Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’ya sarf etmiş oldukları söz ve davranışların “biçim yönünden oldukça saygısız olması yanında, içerdiği düşünceler bakımından da ibret verici" olduğunu kaydetti.

Gökçebel yazılı açıklamasında TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AKP yetkililerine bazı sorular sorarak verilecek cevaplar karşısında samimi olunduğuna inanacaklarını kaydetti. “KKTC Bağımsız bir devlet mi? Kıbrıs’ın kuzeyi TC’nin işgalinde mi?” sorularını soran Gökçebel, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni uluslararası milli maç yapacak şekilde tanıyan ama kendi toplumuna “tanımıyoruz” diye yalan söyleyen Sn. Erdoğan ve AKP yetkilileri Kıbrıs Cumhuriyeti’nin siyasi eşit kurucularından ve ortaklarından biri olan Kıbrıs Türk Toplumu olduğunu ve onun iradesine de saygı göstermek zorunda olduğunu biliyor mu? “ ifadesini kullandı. Gökçebel, tüm bu hakaretlerle Kıbrıs Türk toplumunun Anadolu halkına sürekli hedef yapılmaya çalışıldığını, görünenin dışında gündem yaratma gayreti içerisine girilerek Kıbrıs Türk toplumuna planlı bir saldırı gerçekleştirildiğini savundu. Gökçebel, Erdoğan ve bazı AKP yetkililerinin bu sorulara cevap verme ve verdiği- cevapların gereğini yapabilme cüretinin, samimiyetini ortaya koyacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur