1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kıbrıs Türk Karikatürü Londra’da Sergileniyor...
Kıbrıs Türk Karikatürü Londra’da Sergileniyor...

Kıbrıs Türk Karikatürü Londra’da Sergileniyor...

Kıbrıs Türk Karikatürü Londra’da Sergileniyor...

A+A-

 

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği üyelerinin eserlerinden oluşan “50 Yıllık Sorun [1964 – 2014] Kıbrıs Karikatürleri” isimli sergi, Londra’da açıldı.

5 – 7 Aralık 2014 tarihleri arasında, Londra’daki Edmonton Green’deki “Kervan Banqueting Salonu”nda yer alan “50 Yıllık Sorun [1964 – 2014] Kıbrıs Karikatürleri” isimli sergide, Arif A. Albayrak, Cemal Tunceri, Devran Öztunç, Dolgun Dalgıçoğlu, Ezcan Özsoy, Hüseyin Çakmak, Leyla Çınar Algül, M. Serhan Gazioğlu, Mehmet Ulubatlı, Musa Kayra, Mustafa C. Azizoğlu, Mustafa Tozakı, Ramiz Gökçe, Selen Selışık, Serkan Sürek ve Zafer Tutkulu isimli çizerlere ait toplam 71 karikatür yer aldı.

PLATFORM’DAN DAVET

İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyete başlayan “Kıbrıslı Sanatçılar Platformu” düzenlemesi ile, Londra’daki Kıbrıslı sanatçıları ve sanatseverleri, şiir dinletileri, resim ve karikatür sergileri, sanat sohbetleri çerçevesinde, Kıbrıslı Türk şair, yazar ve karikatürcüler ile buluşturmayı hedefleyen etkinliklere katılmak için, bir grup Kıbrıslı Türk sanatçı davetli olarak Londra’ya gitti. Bu çerçevede, Londra’da düzenlenecek etkinliklere katılmak ve karikatür sergisinin açılışında hazır bulunmak amacı ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Tozakı ve Arif A. Albayrak Londra’ya gitti.

BİLGİ VE SOHBET

6 – 7 Aralık 2014 tarihlerinde, Güney ve Kuzey Londra’da faaliyet gösteren Rauf Denktaş Türk Okulu ile Hornsey Atatürk Okulu’nda da etkinlikler gerçekleştiren Kıbrıslı Türk sanatçılar, bu okullardaki öğrencilere ve öğrenci ailelerine Kıbrıs Türk Kültür ve Sanatı hakkında bilgiler verdiler, çalışmalarını tanıttılar, sohbet ettiler.

Etkinlikler çerçevesinde, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Arif A. Albayrak tarafından derlenen “Kıbrıs Türk Karikatür Sanatı” isimli slayt sunumu gerçekleştirildi.

 

Karikatürler için TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 189. Sayısı

Adres Kıbrıs 189. Sayısı