1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Kıbrıs Türk halkının toplumsal haklarının peşine düşeceğiz"
Kıbrıs Türk halkının toplumsal haklarının peşine düşeceğiz

"Kıbrıs Türk halkının toplumsal haklarının peşine düşeceğiz"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının toplumsal haklarının peşine düşeceklerini söyledi

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının toplumsal haklarının peşine düşeceklerini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı’nın toplum lideri statüsünü kullanarak birçok kapıyı açabileceğini ifade ede Siber, bu statüyle Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyuracağını belirtti.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, dün Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Umut Derneği’ni ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi.

“KAYNAK İSTEMEYEN SORUNLAR HEMEN ÇÖZÜLMELİ”

Hemşireler ve Ebeler Sendikası yetkilileriyle görüşen CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Siber, ülkede birçok sorun bulunduğuna değindi. Siber, buna rağmen maddi kaynak istemeden çözülebilecek sorunlar olduğunu ve bu sorunlara yoğunlaşmaları halinde işlerinin daha da kolaylaşacağını ifade etti.

Bugüne kadar iç sorunlarla ilgilenen bir cumhurbaşkanının olmadığını dile getiren Siber, bir ilki gerçekleştireceklerini ve iç sorunlara da yoğunlaşan bir cumhurbaşkanı olacağını kaydetti. Pasif liderliğin artık miadının dolduğunun altını çizen Siber, genç kadrolarla çalışan ve sivil toplum örgütlerini de içlerine alarak toplumsal konularda masalar kuracaklarını söyledi.

“TEMİZ, ŞEFFAF VE ADİL OLACAĞIZ”

Umut Derneği’ni de ziyaret eden CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, temiz, şeffaf ve adil bir liderliğin geleceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı makamının icraat makamı olmadığı yönünde eleştiriler aldığını dile getiren Siber, Meclis Başkanlığı’nın da icraat makamı olmamasına rağmen şu an altı tane proje yürüttüklerini anlattı. Proje yapılması halinde kaynağının da bulunmasının kolay olduğunu ifade eden Siber, “İş yapmak isterseniz mutlaka engelleri kaldırırsınız” diye konuştu.

(tak)

Bu haber toplam 1105 defa okunmuştur