1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kıbrıs Türk halkı BAĞIMSIZDIR”
 “Kıbrıs Türk halkı BAĞIMSIZDIR”

“Kıbrıs Türk halkı BAĞIMSIZDIR”

HDP, Lefkoşa’da şölen düzenledi, şölende yapılan konuşmalarda Kıbrıs Türk halkı için mesajlar da verildi

A+A-

 

Fayka ARSEVEN KİŞİ

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Türkiye’de yapılacak seçimler öncesi Kuzey Kıbrıs’ta şölen düzenledi. Dün Lefkoşa Spor Salonu’nda yapılan şölene Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan HDP’liler katılım gösterdi.
Şölene, Türkiye’den İstanbul Tuzla İl Eşbaşkanı Bahar Akkuş, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve İstanbul Milletvekili adayı Ali Kenanoğlu da katıldı.

CTP-BG Milletvekili ve FEMA aktivisti Doğuş Derya, YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Devrimci Komünist Birlik Sözcüsü adına Yusuf Alkım ve YKP-FEM adına Faika Paşa şölende yer aldı. 
Bütün Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Tükiye’den gelen HDP temsilcileri konuşmalarını gerçekleştirdi, Kuzey Kıbrıs halkına mesajlar verdi.

Akkuş: Kıbrıs’ın gerçek sahipleri
İstanbul Tuzla İl Eşbaşkanı Bahar Akkuş şölendeki konuşmasına, “Kıbrıs’ın gerçek sahipleri, yoldaşlarımız merhaba… Büyük insanlık projemizi desteklediğiniz için teşekkür ederim” diyerek başladı.
Akkuş, bugüne kadar birçok bedelin ödendiği ancak mücadele edildiğini bundan sonrada mücadelenin devam edeceğinin altını çizdi.
Akkuş, kadının siyasetteki ve toplumdaki yerinden bahsetti.

Kenanoğlu: Kuzey Kıbrıs’ta da diktatörlük yapıyor
Akkuş’tan sonra İstanbul Milletvekili adayı Ali Kenanoğlu’nun hedefinde TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Kenanoğlu, , “kendi ülkesinde diktatörlük yapan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs’a, Suriye’ye, Kobani’ye, Rojava’ya gözünü dikti” dedi.
Kenanoğlu, “Bu diktatörü sandığa gömmeye kararlıyız” ifadelerinde bulunurken, “Türkiye’yi tek adam olarak yönetmek istiyor ancak biz HDP’liler buna izin vermeyeceğiz” diye belirtti.
Kıbrıs’ta yaşayan halklarına da baskı ve tehdit ve zulüm yaptığını iddia eden Kenanoğlu, “Halkların kurtuluşu için bu diktatörün sandığa gömülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Binici: Kıbrıslılar nasıl isterse öyle yaşayacak
Daha sonra sahneye çıkan Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise, kalabalığı selamladı ve  geçtiğimiz hafta ülkemizde yaşanan seçimlere değindi, “Kıbrıslılar nasıl isterse öyle yaşayacak” ifadesinde bulundu.
Buna ne TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne de Yunanistan’ın karışabileceğini ifade eden Binici, “Kıbrıs Türk halkı bağımsızdır, bağımsız kalacaktır” vurgusunda bulundu.
Binici, Türkiye’de yapılan seçim çalışmalarına değindiği konuşmasında, “Halklar özgürlüklerini alana kadar mücadelemiz bitmeyecektir” dedi.

MİTİNGDEN NOTLAR… MİTİNGDEN NOTLAR… MİTİNGDEN NOTLAR…

PKK bayrağı açıldı, GERGİN ANLAR yaşandı…

KORTEJ HALİNDE SALONA… Bütün bölgelerden gelen birçok HDP’li Atatürk Stadyumun önünde toplanarak, kalabalık bir kortej şeklinde, HDP bayrakları ile Atatürk Salonu’na geldi. Kalabalığı davul zurnalar karşılarken, kalabalığa,  “Bizler HDP bizler Meclis’e” sloganları eşlik etti.

SLOGANLAR…  Şölen öncesi ve salon içerisinde,  ‘Abdullah Öcalan’, ‘Bizler HDP bizler Meclis’e’, ‘Yaşasın Özgürlük’, ‘PKK halktır, halk burada’ sloganlarının atıldı.


HALAYLAR ÇEKİLDİ… Kütçe şarkılarla eğlenen HDP’liler, halay çekti, barış işareti yaptı. Coşkulu anlar yaşadı. Dışarıda ise  HDP’lilere çiğ köfte ikramları yapıldı.

PKK BAYRAĞI DA AÇILDI… TC ve KKTC bayrağının asılmasının yanı sıra salonda Kürdistan ve PKK bayrağı da açıldı.

PKK BAYRAĞI GERGİNLİK YARATTI… Bazı HDP’lilerin PKK bayrağını salonda açması gerginliğe neden oldu. Bir grup HDP’li bayrağın kaldırılmasında ısrar ederken, bayrağı açanlar ise açık kalması için mücadele etti.

POLİS GELDİ, GERGİNLİK ARTTI… PKK bayrağını açan grup ile polis arasında  tartışma yaşandı. Tartışmaya Türkiye’den gelen HDP heyeti de dahil oldu. HDP’lileri sakinleştirmeye çalışan heyet, polisin dışarı çıkmasını istedi.

HALKTAN ÇOK SİVİL POLİS…  Sivil polislerin kalabalığın arasına girmesi ile gerginlik daha da tırmandı, bazı HDP’liler “halktan çok sivil polis var” diye bağırdı. Gerginliğin artmasıyla birlikte sivil polisler salon dışına çıktı. Sivil polislere tepki gösteren HDP’lileri sakinleştirmek yine HDP’lilere düştü. Polis ile gerginliğin artmaması için adeta etten duvar ören HDP’liler, herhangi bir olayın çıkmasını da engelledi.

Bu haber toplam 3748 defa okunmuştur