1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kıbrıs Türk gençleri tribünden sahaya insin”
“Kıbrıs Türk gençleri tribünden sahaya insin”

“Kıbrıs Türk gençleri tribünden sahaya insin”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nu kabul etti

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nu kabul etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk ve Rum futbol federasyonları arasında yürütülen sürecin, iki tarafın da kabul edeceği çerçevede sonuçlanmasının önemli olduğunu belirtti.
Akıncı, bütün temennilerinin artık Kıbrıs Türk gençlerinin de tribünlerden sahaya inmesi olduğunu, gençleri de sahalarda görmek istediklerini söyledi.

Sertoğlu: “KOP ile uzun zaman sonra görüştük”
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, geçtiğimiz akşam uzun bir aradan sonra Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek Cumhurbaşkanı ile görüşme sonrası bilgi alışverişi yapmak istediklerini belirtti.

Akıncı: “Sürecin iki tarafın kabul edeceği şekilde sonuçlanması önemli”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Kıbrıs Türk gençliğinin genelde spor, özelde ise futbol alanında layık olduğu yere gelmesi arzusu içinde olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Bu kadar yıl bu alanda sıkıntılar yaşanmaktadır. Sizin başlattığınız ve kulüpler ile birlikte hep beraber yürüttüğünüz bir süreçtir. Bu sürecin, tabii ki iki tarafın da kabul edebileceği bir çerçevede sonuçlanması önemli.

“Temennimiz Kıbrıs Türk gençlerinin artık tribünlerden sahaya inmesi”
Kıbrıs sorununa bulunacak çözüm çerçevesinde nihai bir şekle girecektir konu... Ancak süreci ne kadar erken başlatırsak o kadar yararlıdır” diye konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı “Bütün temennimiz, Kıbrıs Türk gençlerinin bu konuda artık tribünlerden sahaya inmeleridir. Kıbrıs Türk gençleri maçları yıllardır tribünlerden ya da televizyon ekranlarında izlemektedir. Biz artık bunun bitmesini ve onları sahada görmeyi istiyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, süreçte gerek birey olarak gerekse makam olarak desteğini ve katkılarını sürdüreceğini ifade etti.

Bu haber toplam 1231 defa okunmuştur