1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası kuruldu
Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası kuruldu

Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası kuruldu

 Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) kuruldu.

A+A-

KIBTES Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Kurucu Başkan Bilal Akbayır, KKTC’nin dört bir yanında  görev yapan öğretmen ve eğitim çalışanlarının ortak iradesinin ve heyecanının eseri olan KIBTES’in , kuruluş işlemlerini tamamlayarak faaliyete geçtiğini duyurdu.

Akbayır, KIBTES’in sendika ve sendikacılığa yeni bir soluk getireceğini ifade ederek, kavgayı değil diyalogu esas alan bir anlayışla hareket edeceklerini vurguladı.

Akbayır,”Artık öğretmenlerin grev ve eylemlerle anılmadığı, kavgayı değil diyalogu, sorunu değil çözümü esas alan bir iradeyle sendikalara ve sendikacılığa yeni bir soluk getireceğiz“ dedi.

Akbayır, Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası olarak yeni bir eğitim sendikası ile yeni bir sendikal anlayışı KKTC’de hayata geçirmek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sendikal mücadele eşiğini yükseltmek için yola çıktıklarını, kutsal meslek olan öğretmenlik mesleğini icra eden öğretmenlerin, hak ettikleri toplumsal saygınlığı tesis etmenin, mali, sosyal ve özlük haklarının geriye gidişini bitirmenin mücadelesini vereceklerinin altını çizdi. 

KIBTES’in kuruluş bildirgesinden söz eden Akbayır, haklarından taviz vermeyen, haksızlığa tahammül etmeyen, siyasi yapıların, devlet ricalinin önünde boyun eğmeyen ama kırıp dökmeyen yeni bir sendikal anlayışın  KIBTES ile hayat bulacağını ifade etti.

Akbayır, “Sendikamız; KKTC gençliğini yarınlara hazırlayacak olan, her kademedeki eğitim çalışanlarının bir araya getirilmesi, hak ve menfaatlerinin sorunlarının çözümüne yönelik ve KKTC eğitim ve öğretimine problemlerinin aşılması noktasında katkıda bulunmak adına bütünlüklü bilimsel projelerin yürütülmesi konusunda çalışmalarına başlamış bulunmaktadır”. dedi. 

Bu haber toplam 3393 defa okunmuştur