1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası öfkeli
Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası öfkeli

Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası öfkeli

Gazimağusa Kaymakamlığı Bucak Sorumlusu mevkisine, Cumhuriyet Meclisi Tutanaklar Amiri’nin nakli sonrası ‘Cumhurbaşkanı Eroğlu müdahalesi’ iddialarına vurgu yapan KTAMS Başkanı Kaptan, Eroğlu’nun görüşme taleplerini kabul etmemesinin ‘iddiaların doğru old

A+A-

Meltem SONAY

Gazimağusa Kaymakamlığı Bucak Sorumlusu mevkisine, Cumhuriyet Meclisi Tutanaklar Amiri’nin nakli sonrası ‘Cumhurbaşkanı Eroğlu müdahalesi’ iddiaları, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı harekete geçirdi.
Ülkedeki statükonun halen ‘şark politikası’ ile ülkeyi yönetmekte olduğuna işaret eden KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, ‘sadece bana yakın olanlara yarar sağlayayım’ mantığıyla hareket edildiğine vurgu yaptı.

“Yasadaki bir boşluktan yararlanılarak ve ailesine daha yakın olması adına…”
Kamu reformundan söz ederken, diğer taraftan yapılan işlere işaret eden Kaptan, “Kamuya girdiği günden itibaren Meclis’te görev almış, Meclis’teki çalışmaları ile takdir görerek Şube Amirliği’ne gelmiş arkadaşımızın, yasadaki bir boşluktan yararlanılarak ve ailesine daha yakın olması adına kararlar üretilmesi bir çok şeyi sorgulatır” şeklinde konuştu.
Kaymakamlığa bugüne kadar adım atmayan ve kaymakamlıkların görevini de tam anlamıyla bilmeyen bir kişinin, hiçbir müfettişlik görevi yapmadan direk ‘bucak sorumluluğu’na atanmasının, verilecek hizmetin tartışılmasının yanı sıra, o bölgede yaşayan yurttaşların da hak etmediği muamelelere de maruz kalmasına sebep olabileceğini ifade etti.
“İşi bilmeyen bir kişinin kaliteli bir iş üretimi olamayacağı gibi, işin niteliğine göre vereceği emirler de her zaman tartışılır bir pozisyonda olur” diyen Kaptan, duydukları bu rahatsızlığı önce kamuoyu ile paylaştıklarını, ardından da süresiz grevlerini başlattıklarını anımsattı.

“KHK erteliyor…”
Eylemin İç işleri Bakanlığı ve Meclis önüne de taşındığını hatırlatan Kaptan, “Günün sonunda eylemin Kamu Hizmeti Komisyonu(KHK) önüne taşındığı zaman,  KHK Başkanı Kamil Kayral, konuyu görüşeceğini, tartışacağını, bu süreçte kararlarının üzerinde grevin gölgesinin olmaması adına bizden kısa bir süre talep etmiş biz de grevimizi askıya almıştık” dedi.

“İddia Cumhurbaşkanı’nın müdahil olduğu ve bizzat KHK’ya verdiği talimatla kararın üretildiği yönünde…”
Geçen süre içerisinde Kamu Hizmeti Komisyonu’nun olayı ertelediğini savunan KTAMS Başkanı Kaptan, “Bu arada da kulağımıza bir takım iddialar geldi. Bu iddialardan biri çok çarpıcıydı… Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu olaya müdahil olduğu ve bizzat Kamu Hizmeti Komisyonu’na verdiği talimatla kararın üretildiği bilgisi bize geldi” şeklinde konuştu.
“Buna inanmak istemedik” diyen Kaptan, en başta bizi yönetenlerin Anayasa’ya bağlı kalması gerektiği ve tüm insanlara eşit mesafede durması gerektiği gibi, çalışanlar arasında da herhangi birisine yarar sağlayacak bir harekette ve KHK’nın bağımsız olması gereken konumunu bozacak bir girişimde bulunmaması gerektiğini düşündüklerini belirtti.

“İçişleri ve Meclis’in ‘resmi’ bildirisine rağmen…”
Kamu Hizmeti Komisyonu’na yaptıkları son ziyarette, Kamil Kayral’ın konuyla ilgili görüş istediğini kendilerine aktardığını da anımsatan Kaptan, “Biz de kendisine atamayı yaparken savcılıktan görüş mü aldınız ki şimdi iki kurumun da talebi olmasına rağmen geri çevirip görüş istiyorsunuz dedik” şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanlığı’nın geri vermeye, Meclis’in de gere almaya hazır olduğunu ‘resmi’ olarak Kamu Hizmeti Komisyonu’na bildirdiğini altını çizen Ahmet Kaptan, KHK Başkanı’nın buna rağmen ısrarla savcılık görüşünü bekleyeceğini ifade ettiğini aktardı.

“Cumhurbaşkanı’ndan randevu talep ettik… 15 gündür yanıt yok”
Konunun cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına ertelenmeye çalışıldığı bilgisi aldıkları zaman yaklaşık 15 gün önce Cumhurbaşkanı’ndan randevu talep ettiklerini de ifade eden Kaptan, “Böyle bir olaya müdahil olup olmadığını kendisinden öğrenmek için randevu talep ettik” dedi.

“Şakşakcılara randevu var bize yok…”
Kaptan, “Basından takip ettiğimiz kadarıyla, ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanı kendisine destek veren, kendisine yağcılık, şak şakcılık yapan kişi, kurum ve örgütlerle ardı arkası kesilmeyen görüşmeler yaparken, kendisinin tarafsızlık ilkesini bu önemli iddia konusunda bize randevu vermemesi düşündürücü ve anlamlıdır” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanı kendine yarar sağlama adına…”
Kaptan, Cumhurbaşkanlığı’ndan 15 gündür randevu taleplerine hiçbir yanıt gelmemesi üzerine hem kendilerinde, hem de çalışanlarda, iddiaların doğru ve gerçek olduğu, Cumhurbaşkanı’nın kendine yarar sağlama adına bu işe girdiği ve seçime kadar da oyalamak istediği izlenimi yarattığını vurguladı.

“Siyah çelenk, hakkın hukukun karartıldığı anlamında…”
Kaptan, geçtiğimiz günlerde durumu değerlendiren KTAMS Yönetim Kurulu’nun hem Kamu Hizmeti Komisyonu, hem de Cumhurbaşkanı önüne ‘siyah çelenkli eylem’in yanı sıra, 3 saatlik genel grev kararını da ürettiğini hatırlattı.
“Bu siyah çelengin konması iyi değerlendirilmeli ve hakkın, hukukun karartıldığı anlamına geldiği iyi anlaşılmalıdır” diyen Kaptan, bir cumhurbaşkanının ve Anayasal bir kurum olan KHK’nin herhangi bir şekilde itham altında kalacak tüm kararlardan ve davranışlardan kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.
Ülke geleceği ve yöneticilere karşı güvenilirlik açısından bunun büyük önem taşıdığına işaret eden Kaptan, “Umarız, hırsları mantıklarını yenmez” dedi.
Kıbrıs Türk Halkı’nın çok büyük mücadelelerden geçtiğini ve çok büyük bedeller ödediğini ifade eden Kaptan, demokrasinin ve hukukun en güzeline de layık olduğunu vurguladı.
Kaptan, cumhurbaşkanlığı makamı gibi, devletin en tepesindeki kişinin hukuka ve Anayasa’ya olan bağlılığını görmenin de bu halkın hakkı olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 1829 defa okunmuştur