1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Kıbrıs Rum hükümeti istedi diye ilgi gösterdik”
“Kıbrıs Rum hükümeti istedi diye ilgi gösterdik”

“Kıbrıs Rum hükümeti istedi diye ilgi gösterdik”

Ryanair’dan “Kıbrıs Havayolları” ile ilgili açıklama

A+A-

Ryanair’in, Kıbrıs Rum Hükümetinin isteği üzerine “Kıbrıs Havayolları”nın satın alınmasıyla ilgili prosedürde yer aldığı belirtildi.

Politis gazetesi, “Kıbrıs Havayolları”na (bağlayıcı niteliği olmayan) ilgi gösteren şirketlerin değerlendirilmesine başlanacağını, öte yandan ilgi gösteren 21 şirketten 1’i olan Ryanair’in, Rum Hükümetinin baskıları üzerine böyle bir adım attığını açıkladığını aktardı.

Habere göre Ryanair CEO’su Michael O’Leary, arkasında devasa sorunlar mirası bırakacak olan “Kıbrıs Havayolları”na özel bir ilgi duymadıklarını söyleyerek, Rum Hükümetinin baskıları üzerine ilgi gösterdiklerini belirtti.

Öte yandan Kıbrıs Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis, “Kıbrıs Havayolları”nın hayatta kalmasının tek koşulunun şirkete stratejik yatırımcı girmesi olduğunu vurguladı.

İlgili komite toplantısında yatırımcıların önerilerinin inceleneceğini, ardından önerilerin ayrıntılarının isteneceğini anlatan Dimitriadis, Ryanair’in ilgisini geri çekmesinin yorumlaması istenmesi üzerine, gerçek bir ilgili olup olmadığını görmenin tek yolunun bağlayıcılığı olmayan ilgilerin değerlendirme prosedürünün ilerlemesi olduğunu söyledi.

Prosedürün sonunda herhangi bir ilginin olmaması ihtimaline de işaret eden Dimitriadis, böyle bir durumunda atılacak bir sonraki adımı düşünmeleri gerekeceğini belirterek, şirketin stratejik yatırımcı olmadan uzun vadede yaşayamayacağını ifade etti. (tak)

Bu haber toplam 1273 defa okunmuştur