1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıs Oda Orkestrası’ndan “Yaz Konseri”
Kıbrıs Oda Orkestrası’ndan “Yaz Konseri”

Kıbrıs Oda Orkestrası’ndan “Yaz Konseri”

​Kıbrıs’ın ilk iki toplumlu klasik müzik orkestrası olan Kıbrıs Oda Orkestrası, “Dünya Mülteciler Günü”ne Atfen “Yaz Konseri” gerçekleştiriyor

A+A-

​Kıbrıs’ın ilk iki toplumlu klasik müzik orkestrası olan Kıbrıs Oda Orkestrası (Cyprus Chamber Orchestra/CCO), yakın kuruluşunun ve prestijli "Stelios Cyprus Bicommunal Award 2016" ödülünü almasının ardından kış ve bahar aylarında Pallas Tiyatrosu, Kastelliotissa ve Bedesten’de gerçekleştirdiği başarılı konserler aracılığıyla adadaki sanatseverlerle buluştu. CCO sanatçılarının Baf2017 kapsamında Berlin Filarmoni Orkestrası ile ortaklaşa verdiği ve 2000’e yakın izleyicinin canlı izlediği, internet ortamında ise 40,000’in üzerinde tıklanan #unitedbymusic adı altında gerçekleşen konser uluslararası müzik çevrelerinde büyük yankı uyandırdı.

Artistik direktörlüğünü Nihat Ağdaç ve Natalie Neophytou’nun yaptığı Kıbrıs Oda Orkestrası’nın “Dünya Mülteciler Günü”ne atfettiği “Yaz Konseri” ise 18 Haziran 2017, Pazar akşamı saat 20:00’da Bellapais Manastırı’nda gerçekleşecek. Kültür Dairesi, Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği, UNHCR Cyprus, Penta Investments Cyprus LTD, Finlandiya Büyükelçiliği, Secret Window by Karabalyan ve Akandere Travel sponsorluğunda gerçekleşecek konserde T. Albinoni Adagio, G.F. Handel-Aslamazyan Passacaglia, A. Hoca Küçük Kıbrıs Suiti, N. Vichas Kıbrıs Suiti ve W.A. Mozart 40. Senfoni eserleri  icra edilecek.

Kıbrıs Oda Orkestrası, 20’den fazla Kıbrıslı Türk ve Rum sanatçıyı biraraya getirerek, gerek Kıbrıs gerekse ada dışında en üst düzeyde klasik müzik icra etmek ve müziğin gücü aracılığıyla Kıbrıs’ta barışı desteklemeyi hedefliyor. Orkestranın bir şefinin olmaması, hem topluluğun müzikal anlamda birlikteliği, hem de takım çalışmasının bütünlüğü için sanatçıların mümkün olan en yakın şekilde işbirliği yapmasına olanak sağlıyor.

Böylesi bir orkestrayı kurma fikri, Nihat ve Natalie’nin Londra’nın en prestijli müzik okulları olan Royal Academy of Music ve Guildhall School of Music and Drama adlı okullarda okudukları sırada şekillendi.

Konserin biletleri(30 TL) Lefkoşa ve Girne Deniz Plaza, Bellapais Bilet Bankosu ve konser girişinden  temin edilebilir. Rezervasyonlar için Kıbrıs Oda Orkestrası’na 05338603715 ve +35797804219 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.

Orkestra ve konser hakkında daha fazla bilgi için http://www.cychamber.com/ veya www.facebook.com/Cyprus-Chamber-Orchestra adreslerini ziyaret ediniz.

Bu haber toplam 3719 defa okunmuştur
Etiketler : , ,