1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıs Oda Orkestrası sonbahar konseri ile geri dönüyor
Kıbrıs Oda Orkestrası sonbahar konseri ile geri dönüyor

Kıbrıs Oda Orkestrası sonbahar konseri ile geri dönüyor

İki toplumlu Kıbrıs Oda Orkestrası üyeleri, orkestranın büyük başarı yakalayan ilkbahar konserinin ardından,  bu kez de sonbahar konseri ile sahnelere dönmeye hazırlanıyor.

A+A-

 

İki toplumlu Kıbrıs Oda Orkestrası üyeleri, orkestranın büyük başarı yakalayan ilkbahar konserinin ardından,  bu kez de sonbahar konseri ile sahnelere dönmeye hazırlanıyor.

Orkestranın artistik direktörlerinden Nihat Ağdaç ve Natali Neofitu yirmi üç Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum profesyonel müzisyen ile birlikte, 22 Ekim Pazartesi günü saat 20:30’da,  iki toplumlu Kıbrıs Oda Orkestrası’nın damgasını vuracağı yeni bir konserle Lefkoşa’daki Pallas Tiyatrosu’na dönmeye hazırlanıyor.

Orkestranın bir şefinin olmaması, hem topluluğun müzikal anlamdaki birlikteliğinin hem de aralarındaki işbirliğinin geliştirilmesi adına, müzisyenlerin mümkün olan en yakın şekilde birbirleri ile çalışmalarına olanak sağlamaktadır.

.22 Ekim Pazartesi günü gerçekleşecek olan konserde,  J.S Bach Brandenburg Konçertosu No. 3, Sol Majör, T. Albioni: İki Obua için Konçerto, Fa Majör ve W. A. Mozart: Senfoni No.12 Sol Majör gibi önemli klasik eserler icra edilecektir.  Etkinliğin obua solistleri Natali Neofitu ve Krinio Troullou olacaktır.

Sunacağı büyülü atmosferin ve kaliteli müziğin ötesinde, Kıbrıs Oda Orkestrası müziğin renk, etnik kimlik ve  toplumsal sınıf gibi faktörleri gözetmeksizin  insanları birleştirdiği mesajını vermeyi amaç edinmiştir. Orkestra bu güzel gecede, müziğin ve kültürün gücünü kullanarak, Kıbrıs’ta barış kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamaya devam edecektir.

Pallas Tiyatrosu’ndan temin edilebilecek olan konser biletlerinin ücreti 10 euro olup, rezervasyonlar 97-804219, 05338603715 ve 22410181 (Pallas Tiyatrosu) numaralı telefonlardan yapılabilecektir.

Etkinlik iki toplumlu Kültür Teknik Komitesi tarafından desteklenmektedir.

 

pp-012.jpg

Daha fazla bilgi için Kıbrıs Oda Orkestrası’nın resmi internet sayfasını (www.cychamber.com)  ve orkestranın sosyal medya hesabını (www.facebook.com/Cyprus-Chamber-Orchestra)  ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Bu haber toplam 2911 defa okunmuştur
Etiketler : , ,