1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıs medyasında değişim programı
Kıbrıs medyasında değişim programı

Kıbrıs medyasında değişim programı

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıs Rum genç gazetecilere yönelik iki aylık değişim programı hazırlandı.

A+A-

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ile Kıbrıs (Rum) Gazeteciler Sendikası ortaklığında, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) önderliğinde başlatılacak değişim programıyla, Kıbrıs'ın kuzeyinden seçilecek genç gazeteciler güneyde, güneyden seçilecek genç gazeteciler de kuzeyde 5 gün görev yapacak.
Basın-Sen ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nden yapılan ortak açıklamaya göre, 1 Kasım - 31 Aralık dönemini kapsayan değişim programı için başvurular örgütler tarafından 15 Eylül’e kadar kabul edilecek.
Başvurularda, gazetecilik, iletişim, siyasal çalışmalar ya da benzer bir üniversiteden ve/veya gazetecilik, iletişim veya siyasal çalışmalar yüksek lisans mezunu olması; blog ve serbest gazetecilik de dahil olmak üzere gazetecilik/medya/iletişim alanlarında çalışmış olması; adayların şu anda bir basın kurumu ile çalışıyor olması veya bir basın kurumu ile ilişkisi bulunması; Kıbrıslı Türk adayların İngilizce ve/veya Yunanca konuşup yazabilmesine dikkat edilecek. Adayların çok dilli ve çok kültürlü ortamlarda çalışabilecek durumda olması, “minimum denetim ve son teslim tarihlerine uyabilecek olması” da dikkate alınacak. 
35 yaşından küçük gazetecilerin başvurabileceği program için adaylardan CV'leri yanında, 12 aydan eski olmamak üzere 3 haberini de dahil etmesi istenecek.
Değişim programına katılacak gazetecilerin yolculuk, geçim ve konaklama masrafları AGİT Basın Özgürlüğü Teşkilatı tarafından karşılanacak. Bunun için de banka hesap numarası istenecek.
Başvurularda cinsiyet eşitliğinin dikkate alınacağı belirtilen açıklamada, seçilen adayların AGİT Basın Özgürlüğü Teşkilatı Temsilcisi Harlem Desir’in katılımıyla 9 Ekim’de ara bölgede gerçekleşecek toplantıya katılmaları gerektiği de kaydedildi.
Başvurular, Kıbrıs (Rum) Gazeteciler Sendikası, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Basın-Sen yönetimleri tarafından değerlendirilecek.
Basın-Sen basinsen1972@gmail.com, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği gazetecilerbirligi@yahoo.com ve Kıbrıs Gazeteciler Sendikası cyjourun@logosnet.cy.net adreslerinden detaylı bilgi alınabilecek.

Bu haber toplam 1638 defa okunmuştur
Etiketler :