1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi” Mağusalılarla buluştu
“Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi”  Mağusalılarla buluştu

“Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi” Mağusalılarla buluştu

“Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi - Sömürgecilik, Sınıf ve Kıbrıs Solu" isimli kitap, Mağusa’lı okurlara buluştu.

A+A-

 

“Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi - Sömürgecilik, Sınıf ve Kıbrıs Solu" isimli kitap, Mağusa’lı okurlara buluştu. MAGEM ve Khora Yayınevi işbirliği ile gerçekleşen söyleşi ve imza gününe yayınevi yetkililerinin yanı sıra yazar Yiannos Katsourides de katıldı. Kitap hakkında sunuşların ve değerlendirmelerin yer aldığı etkinlikte, Kıbrıs Komünist Partisi’nden AKEL’e geçir süreci de anlatıldı ve güncel politik tartışmalara da yer verildi.
Khora Kitap Cafe’nin son dönem en çok satan kitapları listesinde yer alan “Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi - Sömürgecilik, Sınıf ve Kıbrıs Solu" kitabı, her yaştan okuyucu tarafından ilgilyle karşılanmakta.

Yiannos Katsurides’in yazdığı ve Kıyal Eresen’in Türkçe’ye kazandırdığı “Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi”nin editörlüğünü Münür Rahvancıoğlu, kapak tasarımını ise Şahan Yatarkalkmaz yaptı.

Kitap, resmi tarihte sözü edilmeyen ancak Kıbrıs’ın her iki halkından emekçileri arasında bir efsaneye dönüşmüş olan Kıbrıs Komünist Partisi’ni ve onu teri ile, kanı ile, düşünceleri ve eylemleri ile var eden komünistleri anlatmaktadır. "Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi - Sömürgecilik, Sınıf ve Kıbrıs Solu" kitabı, bağımsız bir Kıbrıs için, halkların kardeşliği için, evrensel oy hakkı için, işçi sınıfının ekonomik ve siyasal kurtuluşu için mücadeleden vazgeçmeyenlerin hikayesini merak edenlere önemli bir kaynak eser olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur