1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma İnisiyatifi kuruldu
Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma İnisiyatifi kuruldu

Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma İnisiyatifi kuruldu

Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan kadınların sağlık ve hastalık durumlarının haritalanması ve adamızda farklı sıklıklarda görülen hastalıkların sebeplerinin araştırılması amacıyla Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma (KISAA) İnisiyatifi Derneği kuruldu.

A+A-

Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma İnisiyatifi Derneği kuruldu

 

Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan kadınların sağlık ve hastalık durumlarının haritalanması ve adamızda farklı sıklıklarda görülen hastalıkların sebeplerinin araştırılması amacıyla Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma (KISAA) İnisiyatifi Derneği kuruldu. KISAA İnisiyatifi Derneği geçtiğimiz günlerde seçilen yönetim kurulu ile çalışmalarına başladı.

Kuzey Kıbrıs'ta toplumun sağlık durumunu ve sorunlarını belirleyecek güvenilir veri eksiklikleri olması ve uluslararası platformlarda Kuzey Kıbrıs’ın, Kıbrıs geneli için bildirilen tüm sağlık istatistiklerinden hariç tutulması sebebi ile harekete geçen Dr. Nilüfer Rahmioğlu Ramiz önderliğindeki girişimciler tarafından, Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma (KISAA) İnisiyatifi Derneği kuruldu. Temel amacı Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan kadınların sağlık ve hastalık dağılımlarının ve  görülme sıklıklarının belirlenmesi olan KISAA İnisiyatifi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Dr. Nilüfer Rahmioğlu Ramiz, As Başkanlığı’na Faika Yalvaç seçildi.

KISAA İnisiyatifi Derneği, ilk projesi olarak, Oxford Üniversitesi liderliginde, kesitsel bir tarama çalışması ile 18-60 yaş arası tüm kadınları temsil eden, hedef nüfusun  yüzde 10’undan oluşan, bir örneklemden sağlık profilleri ile ilgili bilgi toplayacak.

Bu haber toplam 3473 defa okunmuştur
İlgili Haberler