1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kıbrıs Havayolları’nın batması araştırılıyor
Kıbrıs Havayolları’nın batması araştırılıyor

Kıbrıs Havayolları’nın batması araştırılıyor

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Havayolları’nın batma nedenlerinin, Meclis’e bağlı 12 üyeli bir ad-hoc komitesinin araştıracağını yazdı

A+A-

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Havayolları’nın batma nedenlerinin, Meclis’e bağlı 12 üyeli bir ad-hoc komitesinin araştıracağını yazdı.
Haberde, Kıbrıs siyasi partilerinin komitedeki temsilcilerini belirlediği ifade edildi.
Haravgi gazetesinde yer alan bir haberde ise, Kıbrıs  Havayollarının alacaklılarının gerçekleştireceği genel kurulun büyük bir ilgiyle beklendiği ve toplantının gündeminde tasfiye memuru atanması konusunun bulunacağı haber verildi. Şirketin alacaklıları arasında çalışanların da bulunduğunu ve çalışanların tazminatlarıyla birlikte bütün haklarının ödenmesini istediklerini kaydeden gazete, “İyi bilgi edinmiş kaynaklara” dayanarak, hükümetin de ansızın şirketin alacaklıları arasında olduğunu açıkladığını haber verdi.
Gazete, yüzde 94 hisseyle birlikte, Kıbrıs Yönetimi’nin havayollarının ana hissedarı olduğunu ekledi.
Diğer yandan, “Nikos Anastasiadis ve Ortakları” ismindeki Kıbrıs Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in eski avukatlık bürosunun, sahte avukat isimleriyle, Ryanair’ı temsil ettiği ifade edildi.
Avukatlık bürosunun konu hakkında herhangi bir disiplin ve/veya cezai suçu olup olmadığı konusunda denetlendiğini yazan Fileleftheros gazetesi, bunun sebebinin, Kıbrıs (Rum) Havayollarının satılmasıyla ilgili müzakerelerde, avukatlık bürosunun Ryanair’ı, isimlerini değiştiren iki avukatla birlikte gizli saklı bir şekilde temsil ettiğini Sayıştay’ın raporunda ifşa edilmesi olduğunu belirtti.
Haberde, Kıbrıslı avukatlardan Eleni Vrahimi’nin, konu hakkında araştırma yapılması talebiyle, Kıbrıs Başsavcısına mektup gönderdiği ifade edildi.
Gazete, avukatlık bürosunun ana hissedarlarının Anastasiadis’in iki kızı ile iki avukat olduğunu ekledi.

Bu haber toplam 1525 defa okunmuştur