1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Kıbrıs Havayolları” için zaman daralıyor”
“Kıbrıs Havayolları” için zaman daralıyor”

“Kıbrıs Havayolları” için zaman daralıyor”

Bir hafta içerisinde olağanüstü kurtarma planı hazırlanması lazım…

A+A-

Yaşadığı ekonomik sorunlardan ötürü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan “Kıbrıs Havayolları- Cyprus Airways” için, bir hafta içerisinde olağanüstü bir kurtarma planı hazırlanması gerektiği haber verildi.
Anastasiadis hükümetinin 3 bakanının, aynı zamanda Kıbrıs Havayollarının idari ve yönetim kadrosunun, yalnızca bir hafta içerisinde yeni bir olağanüstü kurtarma planı hazırlanması için alarma geçtiklerini haber veren Fileleftheros, bu planın Avrupa Komisyonu yetkililerine sunulacağını kaydetti.
Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında dün başkanlıkta bir toplantı yapıldığını ve hükümetin bu karara vardığını ifade eden gazete, Kıbrıs Havayolları yetkililerine kurtarma planını hazırlama direktifi verildiğini ve bu planın en hafif olanından, en uçta olanına kadar tüm alternatif senaryoları içermesi gerektiğini belirti.
Kıbrıs Havayolları Yönetim Kurulunun, önümüzdeki haftanın sonuna kadar, hükümet tarafından incelenmesi için bakanlara alternatif senaryoları sunmalarının gerektiğini anlatan gazete, hükümetin Brüksel’deki yetkililerle istişare içerisinde nihai kararları alacağını belirtti.

Anastasiadis: “Amacım şirketi desteklemek”

Alithia gazetesi ise “Kıbrıs Havayollarının Kurtarılmasını İstiyorum” başlığıyla yayımladığı haberinde, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, havayollarının içerisinde bulunduğu trajik durum hakkında dün Başkanlıkta yapılan toplantıda bilgilendirildiğini ve bir hafta içerisinde bu hususta yazılı öneriler istediğini yazdı.
Önceki günkü toplantıda, özellikle Avrupa Komisyonu’nun, şirkete (Kıbrıs Havayollarına) yönelik devlet yardımlarıyla ilgili araştırma başlatma kararının akabinde ortaya çıkan sorunların ele alındığını kaydeden gazete, Anastasiadis’in, amacının şirketi desteklemek olduğunu söylediğini iletti. TAK

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur