1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. "Kıbrıs Cumhuriyeti 12 Ocak konferansına katılacak"
Kıbrıs Cumhuriyeti 12 Ocak konferansına katılacak

"Kıbrıs Cumhuriyeti 12 Ocak konferansına katılacak"

Papadopoulos, İlgili taraf olarak, Kıbrıs’ın güneyinin  Kıbrıs sorunuyla ilgili Cenevre’deki 12 Ocak konferansına katılacağını açıkladı.

A+A-

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcü Yardımcısı Viktoras Papadopoulos, İlgili taraf olarak, Kıbrıs’ın güneyinin  Kıbrıs sorunuyla ilgili Cenevre’deki 12 Ocak konferansına katılacağını ve görüşmede Kıbrıs’ın güneyini ilgilendiren Uluslararası sözleşmelerdeki değişiklerin ele alınacağını açıkladı.

 

Konferans hakkında Kıbrıs Türk tarafının iddialarıyla ilgili olarak Hükümet Sözcü Yardımcısı Viktoras Papadopoulos tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu konuda her hangi bir yorumun Kıbrıslı Rum lider  Anastasiades ve Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı arasında 1 Aralık’ta varılan mutabakata uyumlu olmadığını vurguladı.

 

Hükümet Sözcü Yardımcısı Papadopoulos, “Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades şu konuya açıklık getirmek istiyor: 1 Aralık tarihinde yapılan akşam yemeğinde aşağıda belirtilenler üzerinde BM Genel Sekreterinin Özel Danışmanı huzurunda Cumhurbaşkanı Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı arasında mutabakata varıldı. Ve bu yemekten sonra yapılan basın açıklamasına yansıdı. Şöyle ki: Cenevre’de Cumhurbaşkanı Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı arasında 9-11 Ocak tarihlerinde üç gün sürecek müzakereler yer alacak. 11 Ocak tarihinde mülkiyet konusunda haritalar ortaya konacak ve 12 Ocak’ta iki tarafın ve garantör güçler: Birleşik Krallık, Türkiye ve Yunanistan’ın da katılımıyla Kıbrıs konusunun uluslararası yönü, güvenlik ve garantiler konusunda bir konferans başlayacak. Gayet açıktır ki, gerekli olduğunda konferansın hedefleri doğrultusunda başka ilgili taraflar da davet edilecek. Söylemeye gerek yok, bu konferansta diğer hedeflerin arasında Kıbrıs Cumhuriyetini ilgilendiren uluslararası anlaşmalardaki değişiklikler de konuşulacak, dolayısıyla,  Kıbrıs Cumhuriyeti ilgili taraf olarak bu konferansa katılacak.  ”

 

Açıklamada ,“Yukarda belirtilenler ışığında, bu konuda her hangi bir yorumun Cumhurbaşkanı Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı arasında 1 Aralık’ta varılan mutabakata bütünüyle uyumlu olmadığı” diye vurgulandı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur