1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Kıbrıs Çeşitlemeleri” Kanser hastaları için sahne alacak
 “Kıbrıs Çeşitlemeleri” Kanser hastaları için sahne alacak

“Kıbrıs Çeşitlemeleri” Kanser hastaları için sahne alacak

Londra’da Balıkçıoğlı Kabare Tiyatrosu tarafından Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına sahnelenen Kıbrıs Çeşitlemeleri adlı tiyatro oyunu KKTC’de de sahnelenecek.

A+A-

 

Londra’da Balıkçıoğlı Kabare Tiyatrosu tarafından Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) yararına sahnelenen Kıbrıs Çeşitlemeleri adlı tiyatro oyunu KKTC’de de sahnelenecek.

KHYD’den yapılan açıklamaya göre, İngiltere’de 2 kez sahnelenerek kanser hastaları adına 10 bin sterlin gelir elde edilen Osman Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu oyunu, 24 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında 4 bölgede sahne alacak.

Oyunun yazarı tiyatrocu Osman Balıkçıoğlu ve oyunda rol alan Hüsnü Kişi KHYD Başkanı Raziye Kocaismail’i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Kocaismail, Osman Balıkçıoğlu’na desteklerinden ötürü teşekkür ederek halkın da bu olanağı değerlendirerek Kıbrıs kültürünü konu alan güzel tiyatro oyununu izlerken bir yandan da kanser hastalarına yardım etmenin mutluluğunu yaşayacaklarına inandığını ifade etti.

Kocaismail, oyunun dört ayrı bölgede sahneleneceğini belirterek, sponsor taleplerinde yalnız kalmayacaklarına inanç belirtti.

Osman Balıkçıoğlu da, oyunu ilk olarak Londra’da oynadıklarını ve büyük ilgi topladıklarını belirterek oyunu Kıbrıs’a getirmeye karar verdiklerini söyledi.

Oyunun Kıbrıs kültürü ile ilgili dört parodiden oluştuğunu belirten Balıkçıoğlu, amaçlarının Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne katkı sağlamak olduğunu söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur