1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıs, Adana'da pazarlanacak
Kıbrıs, Adana'da pazarlanacak

Kıbrıs, Adana'da pazarlanacak

Adana Ticaret Odası ve Adana Emlakçılar Esnaf Odası yetkilileri, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin daveti üzerine Kuzey Kıbrıs'a gelerek bir dizi temaslarda bulundu.

A+A-

Adana Ticaret Odası ve Adana Emlakçılar Esnaf Odası yetkilileri, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin daveti üzerine Kuzey Kıbrıs'a gelerek bir dizi temaslarda bulundu.

KTİMB'nin Yap-Sat sektörünün gelişimine ve dış pazarlarda tanıtımının yapılarak pazarlanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında adada bulunan heyet, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İçişleri Bakanı Kutlu Evren ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un yanı sıra yap-sat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlerle görüştü.

Heyete yönelik bir de, KTİMB Merkez Binası'nda,  "Yabancıların KKTC'den taşınmaz mal edinmelerine ilişkin yasal uygulamalar ve prosedürler" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Adana Ticaret Odası ve Adana Emlakçılar Esnaf Odası yetkilileri, K.T. İnşaat Müteahhitleri Birliği'nin (KTİMB)Yap-Sat sektörünün gelişimine ve dış pazarlarda tanıtımının yapılarak pazarlanması ve satışına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, 15 – 16 – 17 Mayıs 2017 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs'a gelerek bir dizi temaslarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs'ı tanımak ve yabancıların ülkemizden mal alımına ilişkin prosedürler ile ilgili bilgi almak amacıyla KKTC'de bulunan heyet, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İçişleri Bakanı Kutlu Evren ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un yanı sıra yap-sat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlerle görüştü.

AKINCI: " PLANSIZLIK BAZILARINA RANT KAPISI OLDU"

Cumhurbaşkanı Akıncı'ya Adana heyetinin ziyaret amacını anlatan Gürcafer, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin ve ürünlerimizin doğru yerlere pazarlanmasının önemine vurgu yaptı. Kıbrıs'ın bölgenin Miami'si olabilecek potansiyelde olduğunu kaydeden Gürcafer, bu potansiyelin harcanmaması için ivedi olarak imar planları ve sosyoekonomik planların yapılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı da ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini anlatarak, sadece Lefkoşa'nın imar planı olmasını "Plansızlık bazılarına rant kapısı oldu" sözleri ile eleştirdi.

ATUN: "İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DİĞER SEKTÖRLERİN ÜZERİNDE BİR PERFORMANS SERGİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer başkanlığındaki Adana heyeti, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın ardından Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, Türkiye’de ki sivil toplum örgütleri ile bundan sonraki süreçte daha sıkı istişare edeceklerini ve istişarenin de ötesinde ortak zeminde iş yapabilme potansiyelinin yaratılması için çalışacaklarını söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise, inşaat sektörünün KKTC’de son yıllarda hızla ilerlediğine vurgu yaparak, " Bu yıl, inşaat sektörünün; ekonomik performansın ve diğer sektörlerin üzerinde bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Sadece konut yapım ve satımında değil eğitim için ülkemize gelen öğrencilere yönelik olarak yurt inşaatlarında da belirgin bir artış var” dedi.

EVREN: "KATKI KOYMAYA HAZIRIZ"

Adana Heyeti, İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i KTİMB Astbaşkanı Meriç Erülkü başkanlığında ziyaret etti. İçişleri Bakanı Kutlu Evren'e Adana heyetinin ziyaret amacını ve bu ziyaretin ardından Kuzey Kıbrıs gayrimenkullerinin Adana ve civar bölgelerde pazarlanma ve satışına yönelik işbirliklerinin geliştirilmesi yönündeki hedeflerini anlatan Erülkü, olası işbirliklerinde KKTC yöneticilerinden destek beklediklerini belirtti.

Adana Heyeti'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise, Bakanlık olarak kurulan işbirliği çerçevesinde yapılacak çalışmalara ellerinden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

HEYET, BÖLGELERİ GEZEREK MÜTEAHHİTLERLE BİR ARAYA GELDİ

Adana Ticaret Odası ve Adana Emlakçılar Esnaf Odası yetkilileri, resmi ziyaretlerin ardından, Lefkoşa, Mağusa ve Girne Bölgelerinde yap-sat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlerle bir araya gelerek projelerini inceledi, toplantıda "Yabancıların KKTC'den taşınmaz mal edinmelerine ilişkin yasal uygulamalar ve prosedürler" hakkında bilgi aldı.

Bu haber toplam 2349 defa okunmuştur