1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KIB-TEK’in alacağı 571 milyon TL
KIB-TEK’in alacağı 571 milyon TL

KIB-TEK’in alacağı 571 milyon TL

KIB-TEK Yönetimi, ‘borçlu belediyelerle’ bir araya gelecek, soruna çözüm arayacak.

A+A-

Meltem SONAY
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, borçlarına ilişkin belediyelerle Pazartesi günü itibarıyla toplantılar yapılacağını belirtti.
Lefke, Güzelyurt’tan başlanarak sırasıyla tüm belediyelerle görüşüleceğini ifade eden Akim, “İşimiz var olan sorunları çözmek, onlar borçlu biz alacaklıyız. Belediyeler de sorunların çözümü için yardımcı olacak, nasıl ödeyebileceklerini şekillendireceğiz” dedi.

“Ya çözeceğiz, ya da restleşeceğiz”
“Sorun varsa, çözümü de vardır” diyen KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, belediyelerin elektrik borçlarını ödemeden harcama yaptıklarına bugün bu aşamaya gelindiğine işaret etti.
KIB-TEK’in de tahsilat yaptığı oranda ayakta durabileceğinin ve yatırım yapabileceğinin altını çizen Akim, “Ya çözeceğiz, ya da restleşeceğiz” dedi.

Alacak 571 Milyon TL
Akim, daha önceki açıklamalarında kurumun alacağı 571 milyon TL konusunda da ayrıntılı bilgi vererek, Kurumun camilerden 7 milyon TL, belediyelerden 120 milyon TL’si sokak aydınlatma bedelleri olmak üzere toplamda 230 milyon TL alacağı olduğunu belirtmişti.

Bu haber toplam 2015 defa okunmuştur