1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıb-Tek’e istihdam iddiası
Kıb-Tek’e istihdam iddiası

Kıb-Tek’e istihdam iddiası

Toparlanıyoruz Hareketi, Kıb-Tek’teki istihdamlarla ilgili gerçeğin açığa çıkması için uğraş vereceğini belirtti

A+A-

 

Toparlanıyoruz Hareketi (Temiz Toplum Derneği), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki (Kıb-Tek) istihdamlara ilişkin gerçeğin açığa çıkması için uğraş vereceğini belirtti.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, Kıb-Tek’te münhal edilen 30 personelin dışında münhalsiz personel istihdam edildiğine ilişkin iddialara yer verilerek, Hareket’in buna duyarsız kalmayacağı, istihdamlara ilişkin gerçeğin açığa çıkması ve herhangi bir hukusuzluk varsa bunun ortadan kalkması için uğraş vereceği kaydedildi.

Açıklamada, Kıb-Tek’in kısa bir süre önce yaptığı istihdamların hukuka veya usule aykırı olduğuna dair duyumların şiddetlenerek arttığı belirtilerek, Eylül ayından beri istihdam edilen eleman sayısının 30’un çok üstünde olduğu iddialarına yer verildi.

Kimi kaynaklara göre bu sayının yüzden fazla olduğu belirtilen açıklamada, Kıb-Tek’ten bu iddialara bir yalanlama gelmediği ifade edildi.

Açıklamada, “Bu durum, Kıb-Tek’in, son bir kaç ay içinde yaptığı istihdamların en azından bir kısmının hukuka veya usule aykırı olarak yapıldığı kuşkusunu kuvvetlendirmektedir. Münhal duyurusu ve sınav olmadan yapılan istihdamlar, kamu kaynaklarının başıboş bir şekilde kullanılmasına, partizanlığa, adam kayırmacılığa ve bu yüzden yurttaşların fırsat eşitsizliğine maruz kalmasına sebep olmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Toparlanıyoruz Hareketi’nin UBP hükümeti dönemindeki şaibeli istihdam iddialarına duyarsız kalmadığı ve meseleyi yargıya taşıdığı kaydedilen açıklamada, “hukuka aykırı olarak yapıldığı açıkça ortaya çıkan istihdamlar hakkında mevcut hükümetin hiçbir şey yapmadığı” iddia edildi.

(tak)

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur