1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KIB-TEK’e 4 yeni santral için ihale kararı
KIB-TEK’e 4 yeni santral için ihale kararı

KIB-TEK’e 4 yeni santral için ihale kararı

KIB-TEK’de hem ‘çoklu tarifeye geçilmesi’ çalışmalarında son aşamaya gelindi, hem de 4 adet hibrit LNG santrali alımı ile ilgili ihale kararı alındı

A+A-

DARGIN: GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİN ARDINDAN SÜREÇ BAŞLAYACAK… YENİDÜZEN’e süreçle ilgili bilgi veren KIB-TEK Genel Müdürü Ahmet Dargın, henüz ihaleye çıkılmadığını, ihaleye katılmak isteyenlerin görüş ve önerilerinin alınmasıyla sürecin işleyeceğini kaydetti.

 

Ayşe GÜLER

Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’de hem ‘çoklu tarifeye geçilmesi’ çalışmalarında son aşamaya gelindi, hem de 4 adet hibrit LNG santrali alımı ile ilgili ihale kararı alındı.

Enerji sorununun önüne geçilmesi, uzun vadede de elektrik fiyatlarının aşağıya çekilmesini sağlayacak yeni santrallerle, KIB-TEK’in üretim kapasitesinin 320 MW’a çıkmasının da önü açılıyor.

YENİDÜZEN’e süreçle ilgili bilgi veren KIB-TEK Genel Müdürü Ahmet Dargın, henüz ihaleye çıkılmadığını, ihaleye katılmak isteyenlerin görüş ve önerilerinin alınmasıyla sürecin işleyeceğini kaydetti.

Dargın, ihalenin tamamlanmasıyla hem tüketimin fazla olduğu dönemlerde elektrik kesintilerinin yaşanmasının önüne geçileceğini hem de uzun vadede elektrik fiyatlarında gerilemeye gidileceğini aktardı.

 


KIB-TEK Genel Müdürü Ahmet Dargın:

 

“Şubat’ta yürürlüğe girecek”

 

Ocak ayı içerisinde, ‘çoklu tarife sistemine’ geçilmesinin planlandığını söyleyen KIB-TEK Genel Müdürü Ahmet Dargın, tüketimin fazla olduğu saatlerde pahalı, az olduğu dönemlerde de elektrik ücretlerinin daha ucuz olacağını belirtti.

Dargın, şu an için rakamların netleşmediğini ancak çalışmanın Ocak ayında Bakanlar Kurulu’na sunulacağını ifade ederek, söz konusu uygulamanın yüksek ihtimalle Şubat ayında yürürlüğe gireceğini aktardı.

 

“Henüz ihale süreci başlamadı”

KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun enerji tasarrufu sağlayacak, 4 adet hibrit LNG santrali alınmasına yönelik ihaleye çıkılma kararı alındığını da dile getiren Dargın, henüz ihale sürecinin başlamadığını söyledi.

Dargın, yasal prosedüre göre ihaleye katılmak isteyenlerden görüş ve öneri alınacağını, ardından da ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Elektrik santrallerinin alınması ile özellikle yaz dönemlerinde tüketimin fazla olduğu Temmuz ile Ağustos aylarında yaşanan sıkıntının önüne geçileceğini de dile getiren Dargın, önemli bir yatırım yapılacağını kaydetti.

 

“Üretim kapasitesi 320 MW’a çıkacak”

Dargın, şu anda 10 santralin üretim kapasitesinin 256 MW olduğunu, maksimum üretimin AKSA hariç 230 MW olduğunu ifade etti.

Dargın, yeni hibrit LNG santrallerle üretim kapasitesinin 320 MW’a çıkacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2790 defa okunmuştur
Etiketler :