1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KIB-TEK'de 2. ihale sonuçlandı
KIB-TEKde 2. ihale sonuçlandı

KIB-TEK'de 2. ihale sonuçlandı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Müdürü Mehmet S. Gürkan, sokak aydınlatma lambalarının, enerji verimliliği yüksek LED lambalarla değiştirilmesi projesinde ikinci ihalenin de sonuçlandırıldığını duyurdu.

A+A-

Gürkan, enerji verimliliği yolu ile tasarruf edilecek yıllık miktarın 15 milyon TL civarında olması ve tüketici faturalarında önemli bir rahatlama sağlamasının hedeflendiğini kaydetti.

Gürkan tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bakanlar Kurulu’nda kararlaştırılan enerji yol haritası hedeflerine bağlı olarak, KIB-TEK’in enerji verimliliği alanında projelendirdiği; mevcut cıva buharlı yüksek enerji tüketen sokak aydınlatma lambalarının, enerji verimliliği yüksek LED lambalarla değiştirilmesi projesinde ikinci ihale de sonuçlandırıldı” denildi.

KIB-TEK Müdürü Gürkan, ihaleyi, Türkiye’de sektörün önde gelen firmalarından Aysan ile KKTC’de faaliyet sürdüren Sinsan Teknik ortaklığının kazandığını açıkladı.

“SÖZLEŞME İMZALANDI”

Gürkan, KKTC’nin, Lefkoşa dışında kalan tüm yerleşim bölgelerindeki sokak aydınlatma lambalarının değişimi amacıyla çıkılan ihale kapsamında; 45 bin adet LED armatür için, 4 milyon 441 bin Euro bedel ile en düşük teklifi veren firma yetkilileri ile KIB-TEK arasında sözleşme imzalandığını kaydetti.

İmzalanan sözleşmeye göre; imza tarihinden itibaren 60 gün içinde mevcut lambaların LED armatürlerle değişimine başlanmış olacak. Aylık 5 bin adet cıva buharlı lambanın LED armatürlerle değiştirileceği proje, 11 ayda tamamlanacak. KIB-TEK, proje bedeli olan 4 milyon 441 bin Euro’nun ödemesine, on ikinci ayın sonunda başlayıp 36 aylık eşit taksitte tamamlayacak.

“LEFKOŞA’DA DEĞİŞİMLER DEVAM EDİYOR”

Gürkan, sadece Lefkoşa bölgesi sokak lambalarının değişimi için ihtiyaç duyulan 10 bin LED armatür için daha önce sonuçlandırılan ilk ihale kapsamında armatür değişimlerinin devam ettiğini belirtti.

Gürkan, ihalede 1 milyon 295 bin Euro bedel ile en düşük teklifi veren Vestel-Çeliksan Konsorsiyumu’nun sürdürdüğü çalışmanın dört ayda tamamlamasının öngörüldüğünü ifade etti.

“FATURALARDA RAHATLAMA HEDEFLENİYOR”

KIB-TEK Müdürü Mehmet S. Gürkan, “Projenin bir bütün olarak tamamlanması ile birlikte KKTC, sokak aydınlatmalarının tamamı LED armatürlerle gerçekleştirilen ilk ve tek ülke olacak” ifadesini kullandı.

2014 yılında sokak aydınlatma maliyeti olarak tüketicilerden yaklaşık 18 milyon TL tahsil edildiğini belirten Gürkan, enerji verimliliği yolu ile tasarruf edilecek yıllık miktarın 15 milyon TL civarında olması ve tüketici faturalarında bu alanda önemli bir rahatlama sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

TAK

Bu haber toplam 3570 defa okunmuştur