1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KIB-TEK Genel Müdürü Dargın görevden alındı
KIB-TEK Genel Müdürü Dargın görevden alındı

KIB-TEK Genel Müdürü Dargın görevden alındı

YENİDÜZEN’e konuşan Müdür Ahmet Dargın, yönetim tarafından kendisine bu haberin verildiğini ifade etti, yapılanın tamamen siyasi olduğunu belirtti.

A+A-

KIB-TEK Yönetim Kurulu, Genel Müdür Ahmet Dargın görevden aldı.

YENİDÜZEN’e konuşan Müdür Dargın, yönetim tarafından kendisine bu haberin verildiğini ifade etti, yapılanın tamamen siyasi olduğunu belirtti.

“Bu güne kadar sadece KIB-TEK’in siyasetten arınması gerektiğini savundum, bunu söylemeye de her zaman davam edeceğim” diyen Dargın,  görevden alınmasının hiçbir geçerli nedeni bulunmadığını dile getirdi.

Yönetim Kurulu’nun görevden alıma ilişkin hazırladığı yazıda Genel Müdür Ahmet Dargın’ın yerine “yetki aşımı ve usulsüz ödeme” suçlamasıyla davalık olan Gürcan Erdoğan’ın getirileceği öğrenildi. Buna karşın KIB-TEB eski Yönetim Kurulu üyesi, Avukat Emre Efendi, Gürcan Erdoğan’ın içinde olduğu yasal süreci anımsatarak, bunun yasal olmadığını savundu. Bu duruma tepki gösteren Efendi, “Toplu İş Sözleşmesi bu tür durumlarda görevden uzaklaştırma yapılması gerektiğini ortaya koymakta. Ancak bırakın görevden uzaklaştırmayı yeniden müdür olarak atadılar.” dedi.

“Yetki aşımı ve usulsüz ödeme” suçlarından davalıktı

Eski Kıb-Tek Genel Müdürü Erdoğan’ın, şoförü H.İ’ye % 25 oranını aşacak şekilde yaptığı ek mesai ödemeleri yargının da gündeminde gelmişti.

Erdoğan, “yetki aşımı ve usulsüz ödeme” suçlamasıyla 2018 yılı Ağustos ayında mahkemeye çıkarılmıştı.

 

Erhürman: “Hukuk tanımazlık seçim sonrasında da devam ediyor”

KIB-TEK Müdürü Ahmet Dargın'ın görevden alınmasını değerlendiren CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman "Seçim süreci içerisindeki hukuk tanımazlık seçim sonrasında da her adımda devam ediyor" dedi.

Erhürman "Tekrar ediyorum: Bu zihniyetle önümüzdeki zorlu dönemi selametle geçirmek mümkün değil" vurgusunda bulundu.

İşte Erhürman'ın açıklaması:

“Şu anda hükumette bulunanların da, onlar tarafından atanan yönetim kurullarının da farkına varması gereken bir hukuki bilgi var. Şu andaki hükumet teknik terimle "işgüder hükumet"tir.

Tek görevi ve yetkisi yeni hükumet kurulana kadar günlük/cari işleri yapmak ve yalnızca ivedi idari konularda karar almaktır. Aynı durum bu hükumetin atadığı yönetim kurulları için de geçerlidir. Bugün KIB-TEK Genel Müdürü'nün görevden alınmasına ilişkin karar hiçbir biçimde bu kapsamda değildir. Seçim süreci içerisindeki hukuk tanımazlık seçim sonrasında da her adımda devam ediyor. Tekrar ediyorum: Bu zihniyetle önümüzdeki zorlu dönemi selametle geçirmek mümkün değil.”

Bu haber toplam 6712 defa okunmuştur
İlgili Haberler