1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KIB-TEK, Atun’a belgelerle yanıt verecek
KIB-TEK, Atun’a belgelerle yanıt verecek

KIB-TEK, Atun’a belgelerle yanıt verecek

KIB-TEK, ‘İftira, komplo’ diyen Sunat Atun’a belgelerle yanıt verecek…

A+A-

Meltem SONAY

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), büyük ortağı olduğu A&S ATUN LTD. ofisine ait elektrik sayacından, yine kendisine ait kirada bulunan iki konuta
‘KAÇAK’ yolla elektrik verdiği açıklanan Sunat Atun için ‘belgelerle açıklama yapmaya’ hazırlanıyor.
KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, KIB-TEK Yönetimi ve basına saldıran UBP Genel Sekreteri Sunat Atun’a belgelerle yanıt vereceğini açıkladı.

Akim: “Belgelerle açıklanacak”

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, “Her kelimesinin yalan olduğu belgelerle açıklanacak” derken, bugün bir açıklama yapılacağını da belirtti.
Atun, müracaat yapmasına karşın Kıb-Tek Mağusa amirliği görevini kasıtlı bir şekilde ihmal ettiğini savunmuştu.

Binanın mühendisi Hiçkorkmaz: “Bağlandı mı, bağlanmadı mı bilemem”

Öte yandan YENİDÜZEN, söz konusu iş merkezinin elektrik projesini yapan Elektrik Mühendisi Polat Hiçkorkmaz’a da ulaştı.

Hiçkorkmaz konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini söylerken, “Ben yıllar önce yaptım, kontrol ve teslim etti.

Daha sonra bağlandı mı, bağlanmadı mı bilemem. Elektrik kurumundan öğrenmeniz lazım” demekle yetindi.

Atun ‘alçakça bir ithamda bulunmak için komplo’ demişti…

Eski bakan, UBP milletvekili Sunat Atun,  Belli bir merkezden yeni bir itibarsızlaştırma ve karalama operasyonu için düğmeye basıldığını “ savunarak, “Elektrik kullanımı hakkında son derece ağır ve gerçek dışı bir iftiraya ile karşı karşıyayım” şeklinde konuşmuştu.

Atun’un açıklaması devamla şöyleydi:
“Bu çevreler, alçakça bir ithamda bulunmak için komplo içerisindedirler. Ne kaçak elektrik kullanımı ne de kaçak tesisatın olması söz konusu değildir. Tamamı iftira ve komplodur.
Burada hedef, KIB-TEK’te meydana gelen tarihin en büyük usulsüzlüğünü dile getiren bir muhalefet milletvekilini susturmaktır. Bir insanın fikirlerini beğenmemenin bedeli çamur atmak olmamalı.
Şirket ilgililerinin kullanıma yeni açılan alana elektrik bağlanması müracaatı KIB-TEK Mağusa amirliğine iki kez iletilmiştir. Ancak en son iki hafta önce yapılan son müracaat da gerekçesiz olarak sonuçsuz bırakılmıştır. Yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde, sayaç bağlanması için kurumun hazırlaması gereken LESO belgesini kaybettiklerini ve yeniden hesaplanacağını ifade etmişlerdir. Ardından böyle bir komplo geleceğini kimse tahmin edemezdi. Kıb-Tek Mağusa amirliği görevini kasıtlı bir şekilde ihmal etmiştir. Bu durum hukuki kovuşturma gerektirmektedir.”

Bu haber toplam 1893 defa okunmuştur