1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Khora’da yılın son etkinliği yapıldı
Khora’da yılın son etkinliği yapıldı

Khora’da yılın son etkinliği yapıldı

“Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi - Sömürgecilik, Sınıf ve Kıbrıs Solu" isimli kitabın tanıtım ve imza günü gerçekleşti

A+A-

 

Yıl boyunca, edebiyat, tarih, politika gibi çeşitli alanlarda onlarca kitaba imza atan Khora Yayınları, yılın son etkinliği olarak “Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi - Sömürgecilik, Sınıf ve Kıbrıs Solu" isimli kitabın tanıtım ve imza günü gerçekleştirdi.
27 Aralık Cumartesi günü, Kıbrıs’ın kuzeynden ve güneyinden yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğe kitabın yazarı Yiannos Katsourides, çevirmeni Kıyal Eresen ve editörü Münür Rahvancıoğlu konuşmacı olarak katıldı. Söyleşide okurların soru ve yorumları da alınarak yazar, çevirmen ve Yayınevi yetkilileri tarafından cevaplandı. Katılımcılar, kitaplarını imzalatma ve Khora Kitap Cafe’nin yeni yıl hediyesi olan kitaplarını alma imkanı da buldular.
Kitap, resmi tarihte sözü edilmeyen ancak Kıbrıs’ın her iki halkından emekçileri arasında bir efsaneye dönüşmüş olan Kıbrıs Komünist Partisi’ni ve onu teri ile, kanı ile, düşünceleri ve eylemleri ile var eden komünistleri anlatmaktadır. "Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi - Sömürgecilik, Sınıf ve Kıbrıs Solu" kitabı, bağımsız bir Kıbrıs için, halkların kardeşliği için, evrensel oy hakkı için, işçi sınıfının ekonomik ve siyasal kurtuluşu için mücadeleden vazgeçmeyenlerin hikayesini merak edenlere önemli bir kaynak eser olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 1549 defa okunmuştur