1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Khora Yayınları'ndan “6 Mevsim Geçti”
Khora Yayınlarından “6 Mevsim Geçti”

Khora Yayınları'ndan “6 Mevsim Geçti”

Khora Yayınları, 55. sanat yılına imza atan şair ve öykücü Mehmet Kansu’nun “haiku” türündeki şiirleriyle fotoğraf sanatçılarının buluştuğu yeni kitabı okurlara sunuyor.

A+A-

Khora Yayınları, 55. sanat yılına imza atan şair ve öykücü Mehmet Kansu’nun “haiku” türündeki şiirleriyle fotoğraf sanatçılarının buluştuğu yeni kitabı okurlara sunuyor.

Khora Yayınları tarafından yapılan açıklamaya göre, “6 Mevsim Geçti” adlı ortak kitap, M. Kansu, Yıltan Taşçı, Mustafa Evirgen, Ceyhan Özyıldız, Başar Taşlı ve Mustafa Müezzinoğlu’nun eserlerinden oluşuyor.

Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde hazırlanan kitabın çevirileri, Gürgenç Korkmazel’e ait. Kitap 164 sayfa olup, tamamen renkli ve kuşe kağıda basıldı.

“6 Mevsim Geçti”, 55 yıldır Kıbrıs Türk edebiyatına düşünce ve edebi ürünleriyle büyük katkı sağlayan ve bunu bir yaşam biçimine dönüştüren şair-öykücü M. Kansu ile fotoğraf alanında uluslararası ve yerel alanda çeşitli ödüllere sahip; Yıltan Taşçı, Mustafa Evirgen, Ceyhan Özyıldız, Başar Taşlı ve Mustafa Müezzinoğlu ortak çalışması olarak hayat buldu.
Doğa kaynaklı şiirlerle (Haiku), bu şiirleri imleyen fotoğraflardan oluşan; Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde yayımlanan kitabın, ülkenin kültürel-sanatsal değerlerini evrensel boyutlara taşıyarak içselleştirdiği; sanatın disiplinlerarası işbirliğine güzel bir örnek teşkil ettiği belirtildi.

Eser sahiplerinin, kitapla ilgili olarak okurlara şöyle seslendiği kaydedildi:
“1960’lı yıllardan itibaren, Kıbrıs Türk edebiyatı ve fotoğrafçılığında kitaplar, sergiler ve diğer çok boyutlu yaratıcılık biçemleriyle üreten ve ülkemizi çeşitli yarışma-sergi-toplantılarda temsil eden, kitabın oluşturucu sanatçılarının yarattığı, olumlu sesin yankı bulmasını dileriz.”

(tak)

Bu haber toplam 1682 defa okunmuştur