1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KHK SINAV SONUÇLARINI AÇIKLADI
KHK SINAV SONUÇLARINI AÇIKLADI

KHK SINAV SONUÇLARINI AÇIKLADI

Şaibe karıştığı gerekçesi ile Yüksek İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Müdür ve Müdür Muavini sınavı tekrardan yapıldı.

A+A-

Tanju KONURALP

Yüksek İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Müdür ve Müdür Muavinliği sınavı dün, tekrardan yapıldı. Kamu Hizmet Komisyonu yetkilileri gözetiminde gerçekleşen sınav, 120 kişinin tekrardan katılımı ile Türk Maarif Koleji’nde yapıldı. Saat 15.00’de başlayan sınav, iki saat sürerek 17.00’de son buldu.

İlki 3 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirilen sınav, Yüksek İdare Mahkemesince “Usulsüzlük” gerekçesi ile iptal edilmiş ve yeniden sınav kararı alınmıştı. Dün yapılan sınava, atamaları iptal edilen 20 müdür ile birlikte ilk sınava katılan toplam 120 kişi katıldı.

“Hukuksuzluk” tespit edilmişti

UBP Hükümeti döneminde, 3 Eylül 2011’de Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılan, ‘İlkokul Müdür ve Müdür Muavinliği Sınavı’na, ‘şaibe karıştığı’ gerekçesiyle, sınav ve atama kararları Yüksek İdare Mahkemesi tarafından, 30 Mart 2013 tarihinde iptal edilmişti. 2011’de sınavı kazanıp atanan ‘20 müdürün’ sınav sonuçları geçersiz sayılarak, ‘atamaları’  iptal olmuştu. Yüksel Mahkeme, ‘öğretmen sınav tüzüğüne göre sınav kağıtlarının en erken 8 saat öncesinden basılması gerektiğini ancak kağıtların 20 saat öncesinden basıldığını tespit ederek, yapılanı ‘usulsüzlük’ olarak değerlendirmişti. Dönemin KHK Sınav İşleri Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı ile komisyonda görevli bir personelin birinci derecede yakınlarının sınava girerek, başarı sağlamalarını ‘yansızlık ilkesinin ihlal edildiği’ kanaatine varan Mahkeme, Müdür atamalarında ‘hukuksuzluk’ tespit etmişti.

 

SONUÇLAR EKLİ DÖKÜMANLARDA

Bu haber toplam 4215 defa okunmuştur